Tõlkjas ja kinoa, mõnus panniroog

Tõlkjas ehk rakvere raibe, teadupärast ristõieline ja kapsaliste sugulane. Avanemata õisikud koos õisikuvarrega on nagu kohalik broccolini, mõnusad võis lühikest aega hautatult, võib lisada ka näiteks pressitud küüslauku. 

Mul sai seekord väike panniroog. Võiks teha ka lihavabalt, lisada näiteks päikesekuivatatud tomateid, ube jms. Seekord sai singiga. 

Praadisin singikuubikud ja hakitud sibula heledamaks pruuniks, lisasin õisikud ja lasin keskmisel tulel veel mõned minutid praadida, kuni need jäid parasjagu krõmpsud. Segasin hulka keedetud kinoa ja veidi sidrunimahla -see kombinatsioon tahab natuke hapet juurde. Ja siis peale pehmet fetat. 

Minu meelest täiesti imeline. Mees koukis suuremad õisikud välja, tal on see umbrohusöömine kuidagi põhimõtteliselt vastunäidustatud. Aga pisemalt tükeldatud kraam sai ilusti ära söödud ja pannilt viimasedki terakesed taldrikule kraabitud. 

Tasub selle tõlkjaga hoolega peale passida, et enne õitsemist väärt korilusmaterjal kätte saada.  

Kommentaarid