Pitsa hapukooretainal

 

Pitsa on hea võimalus külmkapi tühjendamiseks: liha- ja singilõigud, suitsuvorst, kala, ahjuköögivilja jäägid (porgand, sibul, peet... imeline). Mõne oliivipurgi lõpp ja miks mitte jalapeno. Ja muidugi juustud - kõik sobib, isegi hallitusjuustud, aga need on suht rasvased ja sulavad laiali, väga palju ei tasu panna. 

Vahel on ootel hapukoorepaki lõpp, vat siia läheb see ka. 

Hapukoorega pitsapõhi
Põhi jääb mõnusalt krõbe ja õhuke. Eriti head on krõbedad ääred. Ja kõige krõbedamad ääred tulevad põhja vabakujuliselt vormides, nii et servad on suvaliselt sakilised. No ei näe päris klassikalise pitsa moodi välja, aga ega see klassikaline pitsataigen ka ei ole. 

4 dl nisujahu (hea oleks asendada osa täisterajahu või kliidega)
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid (toasoe)
ca 200g hapukoort (kui puudu jääb, lisa sorts hapupiima, keefiri, jogurtit) 

Sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks, ära sõtku - see on nagu muretaigen, mis ei taha ületöötlemist. 
Ilus on see rullida suureks õhukeseks kettaks. Aga mõnus on vajutada vaba käega ahjuplaadil olevale küpsetuspaberile just nii suur, õhuke ja ebaühtlaste servadega (lähevad krõbedaks!) põhi, nagu soovid.
Kate
Peale see, mida kapis on: 
- määri põhjale marinara või muu tomatikaste, 
- kes eelistab valget pitsat ilma tomatita, võiks määrida servad kergelt õliga,
- liha/kala/köögivili
- oliivid, mulle meeldib lisada ka jalapenot, seekord värske
- ürdid (klassika on pitsamaitseaine, aga võib segada nt tüümiani, punet ja basiilikut)
- riivitud või viilutatud juust
Meil üks pereliige tomatit ei söö ja ühe osa peal on ainult ürdid ja juust. 

Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni servad on kenasti pruunid. Maitsev nii soojalt kui külmalt. Külmana on põhi kõva ja krõmps, eriti see ainult juustuga osa - nagu eriti nämmad juustuküpsised. 

Kommentaarid