Tinglikult liigitasin need pätsikesed siin pirukate alla, kuigi täidist neil ei ole. Järelejäänud kartulipudrule segada hulka riivjuustu, munakollane, maitseained, vahustatud munavalge, määrida võiga ja siin nad on.
ca 350g kartuliputru (mul on täispiimaga ja võiga tehtud puder)
peotäis riivjuustu (jajah, kaalusin ka, ca 25g)
1 muna - kollane ja valge eraldi
maitseaineid - sool, küüslaugusool, kartulimaitseaine, ...
ca 25 g võid* - pool tainasse, pool määrimiseks
*kui puder oli tehtud ilma võita, siis võiks võid nüüd rohkem panna.
Sulata või. Sega pool võid kartulipudru sisse koos maitseainete, riivjuustu ja munakollasega. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult segule.
Tõsta pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Mul tuli supilusikatäisi praegu 14, teelusikaga saab väiksemad ja rohkem, küpsevad kiiremini. Määri võiga. Väiksematele on määrimiseks ilmselt rohkem võid vaja (suurem välispind).
Küpsesid seekord 200 kraadises ventilaatoriga ahjus muude toitudega koos ca 30 minutit. Võib ka madalamal temperatuuril. Peaks lihtsalt jälgima, millal kenasti pruuniks lähevad. Meil oli see täna lisandiks piprakanale.
Väga-väga head ka jahtunult, saab niiöelda näputoiduna pakkuda, sobib igasugu põnevate lisanditega.
Kommentaarid
Postita kommentaar