Kaalika-juustu pannkoogid

 

Kaalikapannkook hapukoore ja taimsete lisanditega


Sügisel jäid mõned kaalikad aiamaal üles võtmata, et vaatame, mis juhtub. Tänavuse pehme talvega ei olegi midagi juhtunud, olen järjest käinud saaki koristamas. Pisemad isendid on tooreltki head, suurem tahtis väheke järeleaitamist. 


Keskmine kaalikas kooritud ja suuremateks tükkideks lõigatud

paar kuhjaga supilusikatäit jahu

1 muna

suurem peotäis riivjuustu (osa võiks olla parmesanilaadne)

soola-pipart 

kui on, siis veidi värsket rosmariini - tükeldatud

praadimiseks õli ja võid

serveerimiseks hapukoort ja meelepäraseid lisandeid

Keeda kaalikatükke ca 15 minutit. Päris pehme ei tohiks olla, aga noaga ikka juba torgatav. 

Riivi jämedalt. Mina kasutasin köögikombaini, kuna neid poolkõvasid tükke on käsitsi kole tüütu riivida. Väga pehmeks jälle ei ole hea keeta, siis on tulemuseks imeliku konsistentsiga kotletinätsakas.


Sega hulka muna, jahu, juust ja maitseained. Kuivatatud rosmariin sobib ilmselt ka, aga seda lisa õige natuke. Miks mitte hoopis tšillit või köömneid, kaalikas ei pahanda. 

Pann keskmisele tulele, natuke õli kuumenema, siis tükike võid sulama ja lusikaga tainaportsud. Pätsikesi võiks pealt lusikaga natuke ühtlasemaks suruda. Väga suurt kuumust ei tasu anda, juust kipub kõrbema. Mõlemalt poolt kenasti pruuniks ja taldrikule. 


Siin on jälle see olukord, et kenad pruunid pannakad said kiirelt enne pildistamist söödud, viimased haledamad isendid jõudsid pildile. 

Hapukooretutsu, marineeritud sibula, mungoaidude ja rohelise sibulaga maitses imeliselt. Kindlasti sobib soola- või suitsukala, praetud peekon...

Mees tõstis aina juurde ja kiitis. Talle ei hakanud ma algatuseks peekonist rääkimagi... eks järgmisel korral.

Kommentaarid