Tõeline maiuspala! Ja valmis saab kiiresti, ei ole vaja tainast sõtkuda ega kergitada.
100 g toasooja võid
2 dl suhkrut (võib ka veel vähem, oli 2,5)
2 muna
3 dl hapupiima või keefirit*
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
2 tl vanillisuhkrut
veidi soola (kuni 0,5 tl, maitse!)
4 dl nisujahu (+ natuke kliisid)
Täidis:
4 triiki sl suhkrut
1 triiki sl kaneeli
25 g toasooja võid
näputäis soola
Peale raputamiseks: (demerara) suhkrut ja kaneeli
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, vahepeal vahustamist jätkates. Lisa keefir ja kuivained. Kui oled eriti usin, sega omavahel jahu küpsetuspubri, sooda, vanilli ja soolaga, et need siis koos taina hulka segada. Mina panen lihtsalt kõik kuivained otse selle eelneva segu peale ja lasen mikseriga kergelt läbi.
Sega kokku täidiseained: toasoe või suhkru ja kaneeliga, lisa ka näputäis soola.
Lia Virkus soovitas jagada pool tainast võiga määritud muffinipanni pesadesse, panna lusikatäis kaneelitäidist ja siis teine pool tainast. Minu kogemus on, et täidis vajub küpsedes allapoole ja keskele pannes vajub see täiesti põhja. Seega panen ma peaaegu kogu taina vormidesse, siis lusikatäie täidist ja ülejäänud taina jagan peale. Seekord jäi natuke täidist veel üle ja panin selle kõige peale. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta muffineid ahjus 200 kraadi juures u 15-20 minutit või kuni need on kenasti kerkinud, krõbedate servadega ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar