12 muffinit:
3 muna
2 dl (pruuni roo-) suhkrut (panin pooleks tumeda muscovada ja tavalise)
100 g maitsestamata toorjuustu
150 g õunapüreed või samas koguses riivitud õuna (asendasin hapu rabarberimoosiga)
50 g sulatatud võid
180 g nisujahu (u 3 dl)
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl kaneeli
NB! Lisa soola!
Siin on nami-nami tekst: Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa vaheldumisi pehme toorjuust, sulavõi, omavahel segatud kuivained ning riivitud õunad või õunapüree. Jaota ettevalmistatud muffinivormidesse.
Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.Märkused: toorjuust seguneb rohke munaga segus halvasti ja jääb tükiline. Kui teinekord veel teen, siis peaks toorjuustu lisama pärast poole jahu läbisegamist. Ja kui kõik oli kokku segatud ja mikserilabasid limpsisin, siis tuvastasin, et soola peab ka kindlasti panema, seda namis ei olnud. Toorjuust on küll soolaga, aga seda on siin tainas vaid 100g.
Mul oli ahi muu toidu tegemisel ventilaatoriga 200 kraadi, mis võrdub umbes tavaline ahi 220. Selle võrra pikendasin küpsetamisaega paar minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar