Muffinid toorjuustu ja õunapüreega


Nami-namis oli toorjuustu-õunamuffinite retsept, mis tundus põnev. Selles kasutatakse õunapüreed või tooreid riivitud õunu. Asendasin selle hapuka rabarberimoosiga (suhkur 1:3), mis teoreetiliselt võiks taina sees samamoodi toimida. Küpsesid igati normaalselt, aga maitses on nagu midagi puudu. Ja ma ei usu, et õuna asendamine rabarberiga selles mingit rolli mängib. Ilmselt oleks tooreid õunu riivides tulemus kuidagi mahlakalt värskem. 
Ma ei ole tavaliselt pidanud vajalikuks pakkuda muffinite juurde lisandit või pritsida kreemi, aga siin ilmselt on vaja. Pakun, et sobiks (marjadega) kohupiim, vahukoor või mingi juustukreem, mida tavaliselt porgandikoogile määritakse.  
Lisamärkus järgmisel hommikul: hapuka pohlamoosi ja tutsu vahukoorega maitses väga hea! (Siin fotol on taustal minu igakevadine vesikressikasvandus, mis nende muffinitega paraku küll üldse kokku ei lähe...)
Muffineid võiks kasutada vastlakuklite asendusena, kardemon annab vajaliku efekti. 

12 muffinit:

3 muna

2 dl (pruuni roo-) suhkrut (panin pooleks tumeda muscovada ja tavalise)

100 g maitsestamata toorjuustu

150 g õunapüreed või samas koguses riivitud õuna (asendasin hapu rabarberimoosiga)

50 g sulatatud võid

180 g nisujahu (u 3 dl)

1,5 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

1 tl jahvatatud kardemoni

1 tl kaneeli

NB! Lisa soola!

Siin on nami-nami tekst: Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa vaheldumisi pehme toorjuust, sulavõi, omavahel segatud kuivained ning riivitud õunad või õunapüree. Jaota ettevalmistatud muffinivormidesse.

Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Märkused: toorjuust seguneb rohke munaga segus halvasti ja jääb tükiline. Kui teinekord veel teen, siis peaks toorjuustu lisama pärast poole jahu läbisegamist. Ja kui kõik oli kokku segatud ja mikserilabasid limpsisin, siis tuvastasin, et soola peab ka kindlasti panema, seda namis ei olnud. Toorjuust on küll soolaga, aga seda on siin tainas vaid 100g. 

Mul oli ahi muu toidu tegemisel ventilaatoriga 200 kraadi, mis võrdub umbes tavaline ahi 220. Selle võrra pikendasin küpsetamisaega paar minutit. 

Kommentaarid