Vabariigi aastapäeval tegin Liivimaa lihaveise sisefileest steike, fotod jäid tegemata, kuna steigitegemine on selline kiire ja täpne värk. Lõpuks ka kõik söövad ja mõmisevad, pildistamine ei tule kellelegi meelde.
Seekord otsisin kastmetegemiseks kiireid ideid ja kusagilt jäi meelde, et lihapraadimise pannil tuleks Worcesteri kastet natuke kokku keeta (keetsin umbes poole võrra kokku) ja lisada 35% koort. Keetsin kooresegu pannil ka natuke paksemaks. Maitsestasin soola ja pipraga, valasin kastmekopsikusse ja oh heldus, kui imeline kaste see on! Meie tütar, kes armastab steiki, aga muidu peaaegu midagi ei söö, sõi seda kastet ka eraldi ilma steigita kartulipudrul.
Ma arvan, et Worcesteri ja koort sai mahuliselt umbes ühepalju ehk enne kokkukeetmist kumbagi ca 50 ml. Täpselt ei mõõtnud. Teinekord proovin koguseid mõõta ja ehk saab ka mõne pildi. Igatahes praegu panen selle info siia üles, muidu jälle meelest läinud.
Kommentaarid
Postita kommentaar