![]() |
Vürtsikas tomatisupp kollaste hernestega |
Kui nami-nami nädala keskel seda läätsesupi retsepti jagas, jäi see mul kohe arvutis järjehoidjal tegemise ootele. Nüüd laupäeval sai tehtud oma muganduste ja täiendustega, ikka sellest, mis kapis olemas. Meil jätkus sellest kogusest neljale.
Iseenesest lihavaba toit, aga kuna tegin päeval kotlette ilma kastmeta, siis kasutasin praadimiseks kotletijääkidega panni, mis väikese vihje lihale siia ikka lisas. Ja kanapuljong läks, võib ka köögiviljapuljongiga.
Praadimiseks õli
1 hakitud sibul
1-2 küüslauguküünt
1 tl purustatud või jahvatatud vürtsköömneid
1 tl purustatud koriandriseemneid
1-2 kuhjaga tl harissat või tšillihelbeid
200 g purustatud tomateid või tomatipüreed (passata)
200 g kollaseid herneid (originaalis punased läätsed), hoolikalt loputatud
1 riivitud porgand
1 l köögivilja- või kanapuljongit
soola ja musta pipart
veerandi kuni poole sidruni mahl
+ viimase hetke geniaalsuspuhang: paar supilusikatäit suitsust grillkastet
serveerimiseks hapukoort ja midagi rohelist
Lisasin kotletipraadimisest jäänud pannile veel veidi õli, praadisin peenelt hakitud sibulat keskmisel tulel ca 5 minutit. Märkus: kui seda teha potis, siis ilmselt peab aega mõne minuti võrra pikendama, kuna potipõhja pind on väiksem. Lisasin hakitud küüslaugu, praadisin veel minuti.
Lisasin porgandi ja vürtsid, segasin läbi ja kuumutasin veel veidi, kuni kõik hakkas mõnusalt lõhnama.
Kuna olin seni pannil toimetanud, siis nüüd kolisin kogu sisu potti, loputades panni veel puljongiga üle. Potti läksid panni sisule lisaks purustatud tomatid, loputatud herned ja puljong. Keetsin ca tund aega, kuni herned pehmenesid. Seekord olid kollased lihvitud herned. Poolitatud ja ilma kestadeta oleks ilmselt ca 30-40 minutiga valmis saanud. Kiiremaks valmimiseks võiks herneid ka eelnevalt leotada.
Maitsestasin sidrunimahla, soola ja pipraga. Midagi oli nagu puudu. Leidsin külmikust suvise grillkastmepudeli (Heinz Classic BBQ smoky) ja lisasin seda mõned korralikud sortsud. Oih. Tegelikult maitses nii, nagu oleks supi sees grill-liha. Ma arvan, et see täiendus jääb edaspidiseks ka.
Serveerimiseks võib hapukoore sisse segada maitserohelist, aga lihtne kodune värk on ikka nii, et kõik asjad on laual ja igaüks ise segab meelepärase kombo kokku.
Hinnang: kiideti heaks, läheb kordamisele.
Kommentaarid
Postita kommentaar