Esimene katsetus suure hulga erinevate adobo-retseptide hulgast. Samas kastmes võib väidetavalt teha ka näiteks sealiha või kalkunit, hautamise aegu vastavalt kohandades.
Kindlasti läheb kordamisele, aga pean veel kohandama. Võib-olla tasub teha kondita kintsulihast, saab ruttu valmis. Või peaks naha ja kondiga kintsutükke veel õhugrillis pruunistama, kuni kaste paksemaks keeb. Igal juhul peaks kondiga kintse kasutades (kui see kintsutükk on koos selgroo ja siis ka maksaga) puhastama maksast, sest sellega koos oli kaste pärast oluliselt pruunim ja sogasem kui mistahes veebis uuritud versioon. Ja sibulat paneks vähem. Võiks lisada ka austrikastet.
Siin on seekordsed kogused
Kana ja marinaad:
2 suuremat kanakintsu naha ja kondiga, lõikasin pooleks
1,5 suuremat küüslauguküünt, purustatud
3 sl sojakastet (mitte tumedat)
4 sl heledat äädikat, panin seekord õunaäädika
1,5 loorberilehte
Kana kaussi, marinaadiained peale ja pooleks tunniks seisma. Võib ka üleöö jahedasse jätta.
Hautisele:
praadimiseks õli
1,5 suuremat küüslauguküünt, purustatud
0,5 sibulat hakitud (mul oli suur, võiks olla väike)
ca 2dl vett
1 sl pruuni suhkrut
1 tl uhmris jämedalt purustatud musta pipart (võiks panna terved)
Pannil õli kuumaks, marinaadist veidi kuivemaks raputatud kana pannile (marinaad jääb kaussi!), igalt küljelt pruunistada. Lükkasin kana panni serva, lisasin pannile sibula ja küüslaugu, praadisin kergelt pruunikaks. Lisasin marinaadi, loputasin marinaadikausi veega ja lisasin ka selle pannile koos suhkru ja pipraga. Hautasin kaane all ca 20-25 minutit, aeg-ajalt tükke keerates (kuna mul oli selle kanakoguse kohta liiga suur pann ja vedelik ei katnud kanatükke).Oli ikka üsna piprane, aga meile see sobis. Seest mõnus mahlakas. Riis mahendab piprast kastet.
Kommentaarid
Postita kommentaar