Adobo kanaga - midagi Filipiinide moodi


Katsetused suure hulga erinevate adobo-retseptide hulgast. Samas kastmes võib väidetavalt teha ka näiteks sealiha või kalkunit, hautamise aegu vastavalt kohandades. 

Esimesel korral tegi kondiga kanakintsud, liigese kohalt pooleks lõigatud. Nende läbiküpsetamine võttis rohkem aega. Teisel korral kondita kintsuliha läks kiiremini.  

Kana ja marinaad:

2 suuremat kanakintsu naha ja kondiga, lõikasin pooleks (4 kondita kintsulihatükki)

1,5 suuremat küüslauguküünt, purustatud

3 sl sojakastet (mitte tumedat ehk "dark", sobib tavaline või "light")

4 sl heledat naturaalset äädikat (olen pannud riisiäädikat, õunaäädikat)

1,5 loorberilehte

Kana kaussi, marinaadiained peale ja pooleks tunniks seisma. Võib ka üleöö jahedasse jätta. 

Hautisele:

praadimiseks õli

1,5 suuremat küüslauguküünt, purustatud

0,5 väikest sibulat hakitud (esimesel korral oli suur, liiga palju)

ca 2dl vett

1 sl pruuni suhkrut

1 tl uhmris jämedalt purustatud musta pipart (võiks panna terved)

Siin kondiga tükkide praadimine:

Pannil õli kuumaks, marinaadist veidi kuivemaks raputatud kana pannile (marinaad jääb kaussi!), igalt küljelt pruunistada. 

Lükkasin kana panni serva (kondita tükid tõsta pannilt ära), lisasin pannile sibula ja küüslaugu, praadisin kergelt pruunikaks. 

Lisasin marinaadi, loputasin marinaadikausi veega ja lisasin ka selle pannile koos suhkru ja pipraga.
(kondita tükkide puhul keeta vedelikku ilma lihatükkideta veidi kokku ca 5 minutit, siis lisada praetud lihatükid, sile pool allpool). Hautasin ca 20-25 minutit, lõpupoole tükke pöörates. 

Kui kana on pehme ja kaste liiga vedel, siis kana välja tõsta ja kastet paksemaks keeta. Kanatükke läikivas paksus kastmes segada, nii et üleni kenasti kastmega kaetud. 

Serveerimiseks riisi ja värskeid köögivilju. 


Oli ikka üsna piprane, aga meile see sobis. Seest mõnus mahlakas. Riis mahendab piprast kastet. 
Kindlasti läheb kordamisele, võib-olla väikeste muudatustega.   

Kommentaarid