Meie aasia toitude nädal jätkub. Sellel roal mingit kindlat päritolu ei ole, aga soja ja magus siirupine kaste paigutab kõik ilmselgelt kuhugi Aasia kanti.
4 kanatüki praadimiseks on vaja suurt panni! Praadimiseks ja kastme kokkukeetmiseks kulub alla 10 minuti. Kui kanafileed lapiti poolitatud, küüslauk pressitud ja muud asjad välja otsitud, siis on sama hästi kui valmis. Lisandiks võiks olla riis. Kui teha tavalist, mitte kiirkeedu riisi, siis võiks selle keema panna enna muuga tegelema hakkammist, siis saab kõik korraga valmis.
Keetsin täiesti tavalist pikateralist riisi. Mahult 1 osa riisi jaoks 2 osa vett keema, keevasse vette soola ja riis. Läbi segada ja vaiksel tulel kaane all 15-20 minutit podiseda lasta. 15 minuti pealt võiks keskelt lusikaga põhjani lahti tõmmata ja kontrollida, kas vett on veel. Ilmselt enam ei ole, tõsta tulelt ära ja jäta veel 5 minutiks kaane all tõmbama. Sorgi kahvliga kohevaks ja ongi valmis.
Esimene amps kanast tundus natuke veider, ootus oli kuidagi teistsugune. Aga koos riisi, kastme ja lisanditega sööma hakates muudkui tõstsime juurde. Isegi ülimalt valiv tütreke sõi ühe terve tüki ja abikaasa andis 10/10. Imeline.
![]() |
Siin on äädikas ja sojakaste ühes kausis. Puudu on või ja sool-pipar. |
2 suuremat kanafileed (sisefilee osad eemaldasin, teen nendega midagi muud) ca 500g
soola-pipart kana maitsestamiseks
ca 0,5 dl jahu
50 g võid
2 suuremat küüslauguküünt, küüslaugupressiga purustatud
1,5 sl õunasiidriäädikat (või muud heledat lahjat äädikat)
1 sl sojakastet (mitte tumedat)
ca 60 g vedelat mett
Lõika kanafileed lapiti pooleks, nii saab 4 praetükki. Fileed on enamasti ebaühtlase paksusega, lõikasin kõige paksematesse osadesse risti-rästi madalad lõiked, et ühtlasemalt küpseks. Peale soola ja pipart.
Taldrikul kasta kanatükid jahusse, raputada liigne jahu maha.
Aja pann kõrgel kuumusel kuumaks. Jäta lusikatäis võid kõrvale, sulata ülejäänud või pannil. Panin kõigepealt pannile ka sortsu õli, et või ei kõrbeks. Tõsta kanatükid võisse küpsema. Lase alumine külg kenasti pruuniks, ca 3-4 minutit. Keera tükid ümber ja pruunista teist külge ca minut.
(Siit jäi pilt tegemata, teinekord lisan) Keera kuumus keskmiseks. Lükka kanatükid panni servade poole ja pane keskele praadima küüslauk ja lisa allesjäetud võitükk. Sega küüslauku, kuni või on sulanud ja küüslauk ei ole enam üks nätske kuhjake, vaid kenasti eraldunud.
Vala pannile soja, äädikas ja mesi. Sega ja loksuta, et pannil tekiks ühtlane vedel kaste. Lase sellel korralikult mulisedes veidi kokku keeda, nii minuti jagu ehk. Keera kanatükke kastmes igapidi, et need kastmega katta. Tõsta kana pannilt ära.Vaata kastme konsistents üle. Tulemus peaks olema siirupine, aga veel kenasti voolav. Kui liiga paksuks keeb, lisa sortsuke vett. Vala kaste kuhugi väiksemasse nõusse, et see laial pannil edasi ei aurustuks.
Ja nüüd riisi, meelepäraseid köögivilju lisandiks ja veidi rohelist peale. Oeh. Kole hea oli.
Kommentaarid
Postita kommentaar