Kasutasin mangokarri pulbri pakipõhja (Santa Maria), seda sai siis ligi kaks korda rohkem kui originaalis. Pildil all vasakul vürtsköömned, siis koriander, üleval kurkum ja paremal mangokarri. Küüslaugu võib pressida, aga kuna nagunii pikemalt keeb ja pärast püreeks saab, siis hakkisin peeneks koos ingveriga. Ja kaalikas paarisentimeetristeks kuubikuteks
Praadimiseks sorts õli ja lusikatäis võid1 suurem vars varssellerit, peeneks hakitud
pool sibulat, hakitud
poole pöidla jagu ingverit, hakitud
1 suurem küüslauguküüs, hakitud
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5-1 sl karripulbrit (mul oli ca 1 sl mangokarri)
ca 400g kaalikat, kuubikuteks
1 suurem kartul, kuubikuteks (soovi korral, originaalis ei olnud)
ca 1 liiter puljongit (lihavabaks köögivilja-, mul oli kanapuljong)
serveerimiseks oli meil hapukoorega kodujuust, laktoosivabaks võib lisada näiteks kookoskoort
rohelist sibulat vm ürte
krõbedat saia-leiba
Hakitud varsseller ja sibul õlis vaiksel tulel ca 10 minutit hautada. Või lisasin poole peal, et põhja ei läheks. Lisada ingver ja küüslauk, tõsta kuumus keskmisest kõrgemale ja kuumutada veel minut. Lisada vürtsid, kuumutada segades veidi aega, kuni segu muutub mõnusalt aromaatseks. Lisada kaalikakuubikud.
Nüüd võib kohe puljongi lisada, aga mulle meeldib köögivilju veidi koos vürtsidega kuumutada. Kuna pott oli juba liiga tuline ja oleks põhjast kõrbema hakanud, lisasin sortsu vett jahutamiseks. Kui see aurustuda jõudis, sai veel kaalikat ilusti vürtsidega segada ja siis vedelik peale.
Haudus ca 10 minutit, siis mõtlesin, et paneks õige ühe suurema kartuli ka.
Originaalis seda ei olnud. Nii said kartulikuubikud ka sisse ja veel 20 minutit vaiksel tulel haududa. Kokku sai praadimisaeg + 30 minutiga pehmeks keenud. Eks oleneb kuubikute suurusest.
Püreestasin saumikseriga, maitsestasin veel soolaga. Oeh. Mulle hullult maitseb.
Kommentaarid
Postita kommentaar