Kuku Paka - Aafrika karri kanaga


Nii nunnu nimega rooga peab ju ometi proovima. Ida-Aafrikast pärit ja kindlasti on sellel hulganisti erinevaid retsepte, valisin ühe ja kohandasin. 

Kindlasti läheb kordamisele! 

Päris originaalis on terve kana, tegin seekord koibadega, mille jagasin kaheks: kintsuosa ja poolkoib. Suure, seljaosaga kintsutüki võiks omakorda kaheks teha. Ja originaalis tükid grillitakse või küpsetatakse ahjus, ma seekord lihtsalt praadisin pannil ja tegelikult oli ikka väga hea.  

Kana hautatakse pärast pruunistamist kastmes. Väikse koguse tõttu ei oleks mul pannile kastet jätkunud, seetõttu hautasin potis ja valasin lõpuks kõik pannile tagasi, et kastet veidi kokku keeta. 

Õppetunnid järgmiseks korraks: kastet võiks olla topeltkogus ja liha peab kindlasti väiksemaks lõikama ja/või pikemalt hautama. Sügavama maitse huvides võiks kanatükke enne hautamist oluliselt rohkem pruunistada

2 kanakoiba, ca 550 g - tükelda

maitsestamiseks soola ligi 0,5 tl ja natuke musta pipart

praadimiseks õli


Kastmeks võtsin seekord sellised kogused, võiks kahekordistada: 

0,5 sibulat, hakitud

2 väiksemat küüslauguküünt - riivitud või pressitud

väike tükk ingverit, riivitud ca 1 tl

0,5 sl jahvatatud koriandrit

0,25 sl jahvatatud vürtsköömneid

0,25 sl jahvatatud kurkumit

0,5 tl tšillipulbrit või cayenni

200 g kookospiima

200 g purustatud tomateid (võib asendada passataga)

võiks lisada lusikatäie paksu tomatikastet!

2/3 tl soola

lõpuks maitsestamiseks veidi sidrunimahla ja peotäis koriandrilehti

serveerimiseks riis

Liha kuivatada majapidamispaberiga, maitsestada soola ja pipraga. Pannil väheses õlis praadida. Kintsudel kõigepealt nahapool all tugevamal tulel ca 4-5 minutit ja teiselt poolt veel paar minutit. Koivad mitu korda keerates kokku umbes sama kaua. Tõsta liha pannilt ära. 




Keera kuumust veidi vähemaks, prae sibulat minut, lisa ingver ja küüslauk, prae veel pool minutit. Siis vürtsid ja prae korralikult segades veel pool minutit, kuni kõik on mõnusalt aromaatne. Lisa pannile kookospiim ja tomatihoidis, maitsesta soolaga ja sega ühtlaseks. 


Kana peaks kastmes hauduma. Kui kana on palju ja pann väiksem (või kastet rohkem), siis võib kana pannile tagasi tõsta. Mina tõstsin kana potti ja valasin kastme peale. Hautasin vaiksel tulel kaane all ca 30 minutit ja vahepeal lõikasin kintsuosad kaheks väiksemaks tükiks. Kui kana oleks olnud rohkem pruunistatud, siis oleks ilmselt 20 minutiga hakkama saanud. 
Valasin poti sisu pannile ja lasin ilma kaaneta veel 15 minutit haududa, kuni kaste oli paksenenud. 


Pressisin sisse ühe sidrunisektori jagu mahla ja segasin hulka ainult natuke koriandrit, kuna see kõigile ei maitse. Saab ise lisada. 

Mees arvas, et täiesti autentne ja seda kastet võiks hulganisti süüa. Nii et teinekord ROHKEM KASTET!

Kommentaarid