7g pärmi
1tl suhkrut
400ml käesooja vett
2tl soola
500g nisujahu (mul oli tüüp 550) + vormimiseks
Ma ei mäleta aega, kus mul oleks otsa saanud jahu ja pärm, aga seekord nii läks. Retseptis oli pärmi 7g kahe pätsi jaoks, mul oli pakipõhjas pool kogust. Niisiis üks päts. Pärm suhkru ja veega 10 minutiks likku ja jahu otsima. Vaja oli head nisujahu 250g, mul oli ca 200g. Panin siis lisaks ca 50g rukkijahu ja väikse peotäie nisukliisid.
Segasin taina kergelt läbi, patsutasin kausi põhja märja käega pätsikese, kausile kilekott peale ja vannitoa soojale põrandale kerkima. Läks 1,5 tundi.
Puistasin lauale veidi rukkijahu (nisujahu ju ei olnud, eks) ja kraapisin koheva taina välja. Vormisin õrnalt pätsiks ja keerasin vindi peale. Jäi plaadile kerkima, kuni ahi soojenes 210 kraadini. Ilma vendita peaks soojendama ahju 230 kraadile.
Pritsisin veega tihedalt üle, pistsi ahju ja lülitasin sisse ventilaatori. Ahju läks see pätsike koos rabarberimagustoiduga, mis andis ka krõbeda kooriku tekkimiseks vajalikku auru. Ilma selleta peaks lisama ahju põhja kausiga vett.
20 minutiga sai selline kenake. Ca 5 minutit räti all seista ja sakilise noaga lahti lõigata, nii et veel aurab. Juurde värskelt tehtud tillivõid. Nämm.
Kommentaarid
Postita kommentaar