Väga oluline: õige maitse võti on sidrunimahl! Olin ka varem sarnast leivamääret teinud, aga rasvase maitse tasakaalustamisega teeb sidrunimahl imet.
Panin siia sildi "lihavaba", aga (nagu pealkirjast arvata võib) ei ole see taimne. Taimse versiooni saab teha mõne vastava toorjuustulaadse tootega ja näiteks röstitud köögiviljaga. Porgandi ja küüslauguga on väga hea.
Käisin Nõmme turul ja ostsin muuhulgas lahtist toorjuustu. Vist oli Pajumäe talu oma. Väga mõnusalt pehme ja kreemine. Ja kodus ootas suitsulõhe viimane "mudru". Saab teha ka muu suitsukalaga, tegelikult ka küpsetatud kalaga. Punane kala muidugi ilusam, räimest tuleb üsna hägune segu, mida on kahtlane kausiga lauale panna. Aga kui võileivad või väikesed koorikleivad täidisega valmis teha ja rohelist peale pudistada, siis läheb kõik kaubaks.
Koostis:
ca 200g pehmet toorjuustu
ca 150g suitsukala (punane on ilusam)
0,5 väksema sidruni mahl
soola-pipart
maitserohelist, (marineeritud) sibulat vms
veidi hapukoort, kui toorjuust on liiga tihke
Valmistamine:
Juustu ja kala ma ei kaalu, võtan umbes ühepalju või siis juustu natuke rohkem. Kui kala on vähe, siis võibki toorjuustu rohkem olla. Ja kui toorjuust on liiga tihke, siis lusikatäis hapukoort hulka.
Kõik kaussi ja kahvliga ühtlasemaks segada. Enne sidrunist viimase mahla pigistamist võiks igaks juhuks natuke maitsta, et endale sobiv tasakaal leida.

Kommentaarid
Postita kommentaar