Kuna originaalis oli suur kogus ja küpses madalamal kuumusel, aga mul oli plaanis see panna 210 kraadi (ventilaatoriga) ahju ciabatta kõrvale, siis tegin väikese koguse, et kiirelt läbi küpseks.
Sellest võiks koos jäätisega jätkuda 4 mitte väga näljasele inimesele.
Vorm ovaalne 26x16cm. Kogused said üsna suvalised, aga kaalusin ära:
Ca 140g kooritud ja tükeldatud rabarberit
paar lusikatäit (ca 30g) fariinsuhkrut
120 ml vett
kaneel
140g Juubeli pulbrit
ca 70g võid
Serveerimiseks jäätist
Vormi läksid rabarber, suhkur ja vesi. Vorm soojeneva ahju põhja, kuni ahi soojenes, ca 10 minutit. Tõstsin vormi ahjuplaadile (kerkinud ciabatta kõrvale), puistasin rabarberile peale veidi kaneeli, raputasin ühtlase kihi tordipulbrit ja lõikasin õhukesed võilaastud.
Ahjus oli see vist ca 15 minutit, siis muutus juba väga pruuniks ja võtsin välja. Ciabatta oli veel 5 minutit ja kuni me seda sõime, jahtus rabarberimagustoit just parajaks, et seda vanillijäätisega süüa. Tõesti hea, kindlasti teen veel.
Kommentaarid
Postita kommentaar