Pannkoogid hakkliha ja singiga

Paastumaarjapäeval peab tegema suuri pannkooke, et kasvaks suured kapsad. Näis, eelmisel aastal esimest korda kasvatasime, rohkem nii toreduse pärast. 

Me oleme seni ikka magusate pannkookide usku, aga hommikul ei olnud praadimiseks aega ja õhtuks otsustasin teha soolase täidise hakkliha ja singiga. No mis sa teed, kui muidu nii hakklihamaias naabri kass ei ole näole andnud. Hakkliha tahtis söömist ja kapi tagumises nurgas tükike sinki ka. 

Õhukeste pannkookide retsepti ei hakka kirja panema, see on rohkem selline tunnetuse teema. Seekord sai tainasse piima asemel vahukoorepakist viimane tilk ja paki loputusvesi. Muna ja jahu muidugi ka, nii parasjagu. Ja soola-suhkrut. Õhuke tainas tahab 20-30 minutit seista. 

Seni praadisin rasvasemad singikuubikud ja tõstsin ootele, ei tahtnud neid vedelikus hautada. Praadisin singirasvas pool sibulat pruuniks, lisasin ca 200g hakkliha, praadisin läbi, maitsestasin ja valasin pannile ca pool klaasi puljongit. Hautasin kaane all ca 10 minutit ja siis tugevamal tulel ilma kaaneta, kuni vedelik peaaegu aurustus. Veidi niiskust peaks ikka jääma, et täidis oleks mahlakas. Panin pannile kaane uuesti peale, et soojas püsiks.

Praadisin teisel pannil ülepannikoogid. 

Segasin singikuubikud hakkliha juurde. Lauale veel rohelist sibulat ja hapukoort, lisaks isetehtud tšillikastet.  

Ja siis igaühe enda valik, mida ja mis kujul kokku keerata. Mina täidisesse hapukoort ei pane, võtan ainult kõrvale. Aga tšillikaste teeb kõik ekstra heaks. Peab selle retsepti ka kirja panema. 



 

   

Kommentaarid