Kasutan ise hoidistatud marinara kastet ja seekord ootas kasutamist ports seismajäänud mozzarellat. Peab muidugi arvestama, et kuum mozzarella on lõputult veniv. Selle asemel võib kasutada ka näiteks kodujuustu (mitte hapukoorega ja ilma vedelikuta), suvalist riivitud juustu, mis kapis olemas. Ja kui on mingi valget jahukaste ülejääk, siis sobib ka see kihtide vahele suurepäraselt.
Keedetud pelmeene
tomatikastet (marinara on hea)
kui on, siis valget jahukastet (või hakklihakaste vms)
juustu
ürte (pitsamaitseaine või basiilik+tüümian+pune)
head õli pealeniristamiseks
soovi korral paar kraapsu riivitud muskaatpähklit
Tõstsin grilli mahtuva vormi põhja paar lusikatäit tomatikastet, ladusin pelmeenid ja natuke juustu, muskaati. Kordus. Peale veel tomatikastet, juustu ja ürte, kõige peale niristada õli, seekord läks korralik väärisoliivõli.
Kuna koostisained olid külmad ja vorm keraamiline (kuumeneb aeglasemalt), siis arvestasin, et õhugrill kipub pealt kõrvetama, aga seest jääb küpsemata. Lasin siis alguses ca 8 minutit 120 kraadi juures kuumeneda. Mozzarella hakkas soojas juba kuju kaotama.
Raputasin peale natuke riivitud parmesani, keerasin kuumuse 180 kraadile ja lasin 6 minutit. Võib kuluda veidi vähem või rohkem aega, oleneb kogusest ja grillist. Tasub veidi varem piiluda ja vajadusel ka mõned minutid lisada. Igatahes lõpuks oli grillis selline mulksuv maitseplahvatus.Ettevaatlikult välja tõsta ja lasta oma 5 minutit taheneda. Ja nautima!
Mees ütles, et see on ju oluliselt parem kui keedupelmeenid.
Kommentaarid
Postita kommentaar