Parmesan kipub külmikus kuivama? Siin on üks kiire ja väga maitsev amps, sobib nii lihtsalt leiva peale, salatiga kergeks eineks kui ka näiteks kartulipudruga.
Täiendus järgmisel päeval: tuleb tunnistada, et külmalt ei ole nii hea. Tavaliselt saab järele jäänud kanašnitsli näiteks võileival ära süüa, aga see juustukana maitseb kuidagi imelikult. Kinoaga panniroa juures õhukeste viiludena soojendades oli aga jälle hea. Ühesõnaga - külmalt ära söö!
Teoreetiliselt peaks kaks tükki saama ühest suurest fileest. Olin ostnud karbi kanafileed, milles sees kaks suurt ja üks väga imelik väike tükk. Sai siis sellest hoopis kaks toitu ja lisaks osa naabri kassile, kes sobival hetkel läbi astus.
Siia said lapiti poolitatud kanafileede paksemad tükid, teise roa jaoks jäid õhemad tükid ja sisefileed. Panin need homseni marinaadi, teen siis Satay karrit.
Kahele
1 suurem kanarind, ilma sisefileeta ca 250 g
pool muna*, lahti klopitud
1 küüslauguküüs, purustatud (võib ära jätta)
soola-pipart, soola puhul arvesta, et juust on soolane!
ca 60-70 g jämedalt riivitud parmesani
Praadimiseks õli ja veidi võid
*(teise poole lahktiklopitud muna panen väikese karbiga külma ja paari päeva jooksul lisan näiteks omletile või pintseldan kukleid)
Kanafilee lapiti pooleks lõigata. Paksemad kohad sälgutasin veel terava noaga natuke läbi, et ühtlasemalt küpseks. Võib ka õrnalt õhemaks suruda. Natuke soola-pipart peale.
Riivjuust taldrikule, lahtiklopitud muna teisele. Segada lahtiklopitud muna sisse purustatud küüslauk, natuke soola. Kasta kanafileed munasse.
Üks tükk korraga: lõigatud pool allpool, suru riivjuustu sisse, kata ka teine külg juustuga. Tõsta kõrvale ja korda teise tükiga. Patsuta kõik taldrikule jäänud juust veel kanatükkidele.
Kahe tüki jaoks võiks olla väike pann, muidu hakkab või lihtsalt kärssama.
Pann õliga keskmisest kõrgemal kuumusel kuumaks, või sulama ja kanatükid pannile.
Nüüd peaks vähemalt paar minutit ootama, kuni tükke saab veidi liigutada või serva alla piiluda - alguses ei tohi liigutada, kuna juust ei ole veel kinni hakanud ja kana sõidab juustu pealt lihtsalt maha.
Kummaltki küljelt peaks 3-4 minutiga praetud saama, kokku seega kuni 8 min.
Kui üks kulg kenasti pruunistunud, keera ettevaatlikult ümber ja lase teine külg ka parajaks. Ma lasin lõpuks kuumust natuke maha ja küpsetasin veidi pikemalt, kuna olid paksud tükid ja kartsin, et jääb muidu tooreks.
Kommentaarid
Postita kommentaar