Saiajäägid, viimane kohupiimatutsakas, natuke marju või paksemat moosi, muna, piima, suhkrut. Luksuslikuks lisandiks oli ka veidi martsipani.
Tänased kogused olid sellised. Sellest vedelikukogusest oleks täna immutamiseks piisanud ka 8 viilu jaoks, kuna oli värske sai. 6 viilu said ikka eriti lötsiks leotatud ja viimane osa vedelikust juba pannil küpsevatele saiadele peale niristatud.
6 viilu kuivemat või 8 viilu värsket saia (seekord Eesti Pagari kaeraröst)
natuke kohupiima või toorjuustu saiadele määrimiseks
1,5 muna (pool muna jäi karbiga külma teise toidu jaoks)
1 dl piima
suhkrut maitse järgi, näputäis soola
marju või moosi, natuke martsipani või näiteks pähkleid vms.
Praadimiseks õli (ja võid)
Saiad paarikaupa kokku laduda, täidis vahel.
Vedelik on mõistlik teha supitaldrikus ja võtta lisaks veel üks taldrik, kuhu vedelikust läbi käinud saiad tõsta.
Lahtiklopitud muna ja piima segu maitsestada, saiapaarid mõlemalt poolt korralikult läbi leotada.
Ja siis keskmisel kuumusel pannile. Võib üritada servasid natuke kokku suruda, aga ega see koorikuga saiade puhul eriti ei õnnestu. Mõlemalt poolt kenasti pruuniks.Kuna panin üsna vähe suhkrut, siis sai natuke tuhksuhkrut peale. Ja veel marju ja vahukoort.
Üks jäi üle ja oli külmalt ka imeline.
Kommentaarid
Postita kommentaar