Vietnamipärane kanasalat

Kui oled mingil arusaamatul põhjusel ostnud hiina kapsa. Ja kodus on ahjukana jääke. Ja oled rohinud peenrast välja hulgaliselt rohemündi risoome, millel juba kenad väikesed lehed küljes. Ja veel mõned põhjused, aga kui palju neid ikka vaja on, et kuumal kevadpäeval vietnami maitsetega salatit teha. 

Kahele:

Salatikaste

1 sl laimimahl (ca 1/4 suuremat laimi)

1 sl riisiäädikat

2 sl kalakastet

2 sl mahedamaitselist õli, kasutasin rapsi-

1,5 tl suhkrut

1 keskmine küüslauguküüs, pressitud

natuke (1 kuhjaga tl) peenestatud punast tšillit (poest tavalised pikad)

Kastmeaineid on lihtne kokku loksutada väikeses tugevalt suletava kaanega purgis. Lasta seista, kuni muud ette valmistad.

Salatisse: 

1/2 kanarinna jagu liha, tükeldatud (võib rohkem panna)

ca 1/4 hiina kapsast - ainult ülemine rohelisemate lehtedega osa, ribadeks

1/2 punast sibulat, väga õhukesteks viiludeks

1/4 suurt punast paprikat, peenemateks ribadeks

jupp valget redist, ribadeks (oleks võinud lõigata peenemaks, tegin tükid ja see oli ka ok. Võiks panna hoopis värsket kurki, asendasin sellega, mis kapis oli)

1 porgand, jämedalt riivitud

1/2 (või vähem) pikka punast tšillit, seemned eemadatud, ribadeks lõigatud

peotäis mündilehti (rohemünt, mitte piparmünt) ja peotäis koriandrilehti - mõlemaid võiks natuke muljuda

Siin on kõik kaussi laotud, kõige all on hiina kapsas:


Sega salatiainete hulka ca 3/4 kastet, lase 5 minutit seista, maitse ja vajadusel lisa veel. Ma panin kõik ära, aga ilmselt oleks võinud panna natuke vähem. Või lisada veel salatikraami. 

Peale puistamiseks: 

röstitud pähkleid. Autentsem oleks maapähklitega, mul oli röstitud metspähkleid, läksid need. 

Mulle tõesti väga maitses, aga ma olen ka suurem salatisööja. Mees jäi väga viisakaks, aga ei väljendanud rohkesõnalist heakskiitu, nagu tavaliselt talle meeldivate uute toitude puhul. Nii et tee oma järeldus, eks.  

Kommentaarid