Umbrohupesto

Kui kasvuhoones on valmis esimesed kurgid ja aias rohides saab suure hulga head mahlast vesiheina, siis läheb pesto tegemiseks. Täna mul maltsa lisada ei olnud, muidu läheb see ka lisaks. Noorte porgandite harvendamisel teen porgandilehtedega. Kui on, siis ka natuke rukolat, tilli, murulauku jne. Nõgesest teen ka, aga eraldi ja natuke teistsugust. Teinekord. 

Täna panin lisaks basiilikut, kuna olin just poest poti ostnud, et kodus suurde potti ümber istutada. Nii saab sealt terve suve võtta. Siin üleval pildil paremal on basiilikuvõrse, millelt suured lehed ära noppisin. See läks veeklaasi seisma ja mõne aja pärast on juured all, saab uue taime istutada.   

Niisiis. Kõigepealt vesiheinal tugevamad varred välja nokkida. 

Väike peotäis india pähkleid (seedermänniseemned pesto tegemiseks on kaugelt ülehinnatud), pool väikest küüslauguküünt, väike tükk parmesani (ma arvan, et riivjuustuna ca 2 triiki supilusikatäit), pool teelusikat jämedat meresoola - minilõikuris peeneks lasta. Võib teha uhmris, siis kindlasti riivjuust. 

Lisasin suure peotäie vesiheina lehti ja võrsetippe, 7 suurt basiilikulehte. Peenestasin selliseks sõmeraks seguks, jumala eest mitte päris püreeks lasta. 

Pigistasin 1 viilu sidrunist mahla ja valasin peale väärisoliivõli nii palju, et oleks parasjagu plödine. Läks karpi ja külma vähemalt paariks tunniks seisma, et maitsed ühtlustuks.  

Kommentaarid