Sattus ette Nami-nami ingverirabarberi retsept ja mõtlesin, et igasugu muid puuvilju ja marju olen ju kiireks magustoiduks ikka karamelliselt teinud, aga rabarberi osas ei olnud see veel pähe tulnud.
Niisiis sulatasin roostevabal pannil tüki võid, puistasin sisse fariinsuhkrut, lasin kõrgel kuumusel natuke säriseda ja tumedamaks siirupiks sulada.
Siis keerasin pliidil tule maha ja lisasin tükeldatud rabarberi (3 keskmist vart). Pann ja siirup on piisavalt kuumad, et see järelküpsemine ilma lisakuumuseta tehtud saaks.Ingverit mul ei olnud ja tavaliselt olen sellisele karamellile lisanud maitseks pigem mõnda likööri. Me oleme kehvad alkoholitarbijad ja igasugu kingitud pudeleid tuleb ju tuulutada. Seekord läks paras sorts Amarettot.
Segu sa pannil natuke jahtuda, kuni sõime kuumal suvisel päeval kiire lõuna. See karamelline segu jaheda magustoidu peal on hea just leigena. Pannkookidega näiteks sobib ka kuumalt.
See karamelline nauding jäätisega! Oh heldus. Lähen võtan veel ühe portsu.
Kommentaarid
Postita kommentaar