1 kg keedetud peeti
Marinaad:
1 l vett
3 sl suhkrut
1 tl soola
3 sl 30% äädikat
1 tl köömneid
Peetidel lõikasin ära pikema juureosa ja varred nii, et paar millimeetrit jäi veel alles - koort ei tohiks kahjustada.
Olid erineva suurusega, panin suuremad algul külma veega keema. Kui vesi keema tõusis, siis veel ca 5 minutit keeda ja lisasin väiksemad. Sellest alates läks 30 minutit. Kurnata, külma veega üle lasta. KOORIDA KOHE KUUMALT. Või vähemalt soojalt. Siis tuleb koor ise lahti, ei pea noaga koorima.Koorimiseks on vaja kummikindaid, muidu on pärast tõeline Macbeth. No ja kuum on ka. Ja seljas peaks olema midagi tumedat. Või põll. Ja tööpinna võib ka katta näiteks ajalehtedega, nii et ka sein on kaetud :) sest need pagana pritsmed on igal pool. Näiteks vuugivahedest ja glasuurimata kivilt ei saa seda pärast eriti puhtaks, kui väheke kauemaks seisma jääb.
Koorimine ise on lihtne: lõika ära varreots ja juureots ja siis lihtsalt lükka koor maha.
Mul on siin tavaline tume peet ja puna-valgetriibuline. Sõelaga pildil on triibuline see kõige suurem parempoolne.
Tükeldasin kooritud peedid suuremateks kuubikuteks. Võib teha ka kangid, aga kuubikuid on lihtsam ka muus toidus kasutada.Marinaadi keetmine: sega potis vesi, sool ja suhkur, kuumuta keemiseni. Lisa äädikas, sega läbi. Pane tükeldatud peedid kuuma marinaadi sisse, aja korraks uuesti keema, lisa köömned.
Tõsta hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse* ning sulge õhukindlalt.
*Märkus: et ka köömned purkidesse jõuaks, tasub täidetud purkidele panna algul kaas peale ja jätta kinni keeramata. Kui kõik on purkidesse tõstetud, siis on potipõhjas veel hulk marinaadi ja kõige põhjas köömneid. Võta steriliseeritud lusikaga (võib näiteks kaante keetmise vees hoida) ja jaga purkidesse, keera kaaned kinni.




Kommentaarid
Postita kommentaar