Vahel sööd reisil olles midagi väga head ja proovid siis oma peaga järele teha. Mõnikord õnnestub esimese korraga, seekord vajab veel mõtlemist. Mõtlesin kolm päeva, kas panna see praegu kirja - sai veidi liiga kaua või liiga tugeval tulel (kaldun praegu selle tugeva tule poole) praetud. Aga elu näitab, et kui kirja ei pane, siis on meelest läinud. No sellest need "unustaja retseptid", eks ole.
Kastmest välja ulatuv liha jäi krõbe ka ilma nahata. Väga mõnus praad. Allesjäänud lihatükk maitses ka jahtunult leival suurepäraselt.
Kana kintsuliha. Siin on 584g Talleggi pakk, aga sellest panin 2 suuremat tükki kõrvale, et teha järgmisel päeval tütrele praetud kanakintsud juustuses koorekastmes. Nii et jäi vast ca 400g liha.
Koostis:
ca 400g kondita ja nahata kana kintsuliha (siin oli 6 tükki)
Küüslaugupulbrit ca 0,5 tl või küüslaugusoola 1 tl
soola-pipart (kui kasutad küüslaugusoola, siis soola ainult natuke)
Praadimiseks õli
2-3 küüslauguküünt - hakkisin
25 g võid
1 dl kuiva valget veini
vajadusel kastme maitsestamiseks soola-pipart
Serveerimiseks riisi või nuudleid, hea ka krõbeda saiaga
Valmistamine:
Kanale maitseained mõlemale küljele peale puistada. Seda on hea teha ahjupannil, mille saab pärast kuuma veega korralikult pesta.
Pannil õli keskmisel tulel kuumaks, kanatükid pannile, sile pool all. (Seekord praadisin kuumusel 12/14, võiks 10/14). Praadida, kuni on kenasti krõbedaks pruunistunud. Praadimise ajal tasub aeg-ajalt kanatükke vastu panni pressida. Teist külge praadida paar minutit lühemat aega, samuti vastu panni surudes, et võimalikult palju krõbedat külge tekitada.
Lükata kanatükid panni servadesse, et teha keskele ruumi või ja küüslaugu jaoks: või pannile ja kui sulanud, siis küüslauk sisse.Siin võiks küüslaugu pruunistamiseks piisata ca 1 minutist. Ma lasin natuke kauem ja lõpuks oli võikaste tume ja tumedate tükkidega, mis ka maitsesid väga hästi, aga väljanägemine oli natuke ehmatav. Teinekord praen umbes minuti. Nüüd valada pannile vein. Tule võiks kõrgemale kuumusele keerata ja lasta kuni paar minutit tugevalt muliseda. Alkohol aurustub ja veinist jääb vaid maitsetäiendus.
Seda sõi ka meie väga valiva maitsega tütar, julgen seega ka lastele soovitada. Sõime riisi ja värske köögiviljasalatiga. Väga maitsev kaste. Kindlasti kordan, aga siis ei lase nii pruuniks.







Kommentaarid
Postita kommentaar