Kanakintsud koorekastmes - ülimaitsev lastepraad, mis meeldib kõigile

Täpsustan - see on ilma kondita kintsuliha! Muidugi võib osta kanakintsud ja neist kondid ise eemaldada ning kasutada puljongi keetmiseks, igati mõistlik variant. 

Tegin meile praetud kaelakarbonaadi kukeseenekastmega. Kuna tütar sealiha ei söö, siis  sai talle samas kõrval tehtud üks lihtne "lastepraad".

Olin eelmisel päeval teinud küüslaugu-võikastmes krõbedat kintsuliha. Tütre jaoks olin enne seda lihapakist mõned tükid kõrvale pannud. Need said ööseks Santa Maria kartulimaitseainega ülepuistatult külmkappi, aga võib ka kohe teha. See kartulimaitseaine on meil kuidagi universaalne kiireks kasutamiseks mõeldud maitseaine. Selle maitse koos kanalihaga meenutab veidi Talleggi klassikalist ahjukana, mida meie maitsete suhtes väga valiv ja tundlik tütar hea meelega sööb.    

Võib teha ka rinnalihast, aga see on väga täpne ajastamise värk, et liha kuivaks ja tuimaks ei jääks, kintsuliha on üsna lollikindel variant, eriti mingi muu tegemise kõrvalt valmistades. 

Praadisin lihatükid mõlemalt küljelt, valasin pannile vahukoort, lasin vaiksel tulel kaane all podiseda ja natuke kokku keeda ja lisasin natuke Merevaigu juustu. Siin fotol on juust lisatud ja veel sulamata. Sellele kogusele sai üks kuhjaga teelusikatäis. 

See kõik jäi kõige madalamale tulele kaane all hauduma, kuni ma sealiha ja seenekastmega tegelesin (ca 20 minutit, piisaks ka ca 15). Siis segasin ühtlaseks. Ja kokku sai väga maitsev kana koorekastmega. Selline klassikaline lastepraad, mis kõigile meeldib.

Soola ei olnud lisaks vajagi, kana maitseained ja soolakas juust andsid vahukoorele piisavalt maitset. Oleneb koore kogusest, vajadusel lisada soola-pipart või siis kastet hoopis vähekese vee või piimaga lõpuks vedelamaks teha. 

Kommentaarid