Angeelika Kangi retsept retseptiveebis, tegin pool kogust 18cm diameetriga vormis. Esimesel päeval oli selline OK kook, aga ei midagi erilist. Väga heaks läks alates teisest päevast, pikemaks hoidmiseks tasub panna külmkappi.
Ventilaatorita ahju temperatuur 180 kraadi on kaheldav, pigem ventikaga.
Vähendasin esimesel katsetusel sidruni kogust poole võrra, aga maitse mõttes võiks panna 2 sidruni mahla ja 1 koore. Mulle tundub, et 2 sidruni koorega läheb maitse ka liiga keemiaks.
Koostisosad (siin originaal, täiskogus 24cm vormile)
250 g võid
3 dl suhkrut
4 tk muna
1 dl jahu
250 g jahvatatud mandleid
2 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
6 tk hapukat õuna
2 sl tavalist või Demerara suhkrut
tuhksuhkrut
(Märkus: ka magusale tainale lisan alati veidi soola!)
1 Vahusta toasoe või ja suhkur (+natuke soola). Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad ja jahu. Lõpuks sega hulka mandlijahu ja sidruni riivitud koor ning pressitud mahl. Sega ühtlaseks tainaks.
2 Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud koogivormi. Koori õunad, puhasta seemnekodadest ja viiluta. Lao õunaviilud ringiratast tainale.
Raputa peale suhkrut ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni 1 tund. Minul toimis see temperatuur ventilaatoriga, lõpupoole tasub kontrollida.
Kui liiga tumedaks hakkab minema, kata lõpus fooliumiga.
Serveerimisel sõelu peale tuhksuhkrut.



Kommentaarid
Postita kommentaar