Apelsini ja ingveriga, idee nami-nami, natuke muudetud kogused, lisasin ka moosipaksendajat (selle asemel võiks kasutada moosisuhkrut), kuna üliküpsed ploomid on väga mahlased ja moos jääks vedel. Vanill jäi seekord välja.
1,5 kg tükeldatud ploome (kivid eemaldatud)
Kõvade ploomide puhul lisada veidi vett (kuni 2 dl)
riivitud apelsinikoort , mul läks seekord ca 0,5 apelsinist, võiks rohkem
0,5 tl ingveripulbrit (võiks rohkem)
600 g suhkrut + 1,5 sl (ca 15g) moosipaksendajat, kui on väga pehmed ja mahlased ploomid
Valmistamine:
Pane kõik ained potti ning kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ning hauta moosi aeg-ajalt segades, kuni ploomid pehmenevad ja veidi katki keevad.
Eemalda keetmisel tekkiv vaht (selle võib näiteks röstsaia peal süüa!). Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule.Järgmisel hommikul maitses moosivaht röstsaia peal suurepäraselt, mõnus apelsinine maitse. Ingverit ei ole eriti tunda, järgmisele partiile lisan rohkem.


Kommentaarid
Postita kommentaar