Porgandipealsetest pesto

Umbrohupestot olen ikka teinud, aga eelmisest aastast liigub ringi idee kasutada porgandipealseid. Olen teinud ikka mitte suvalistest pealsetest vaid noortest pehmetest lehtedest. Eriti head on selleks just noored porgandid harvendamise ajal. Viimati vallaelanike grupis pakkusin harvendatud porgandeid ja need olid tõeline hitt, aina kirjutati ja küsiti juurde. 

Olen mitu aastat külvanud porgandit ka suve lõpus, siis sügisel head väikesed võtta. Ja nii ma siis paar päeva tagasi harvendasin. 

Hea on teha minilõikuriga. 

Mõned pähklid

näputäis teralist meresoola

väike tükk kõvajuustu

ca veerand keskmist küüslauguküünt

peotäis (eelistatult noorte) porgandilehtede pehmeid osi

natuke basiilikulehti 

oliivõli, natuke sidrunimahla

 

Purusta kõik peale rohelise peenemaks puruks. Lisa lehed ja purusta sõmeraks tükiliseks seguks. 

Sega hulka endale meeldiv hulk õli, lisa mõni tilk sidurnimahla (võib ka veiniäädikat).

Kommentaarid