Umbrohupestot olen ikka teinud, aga eelmisest aastast liigub ringi idee kasutada porgandipealseid. Olen teinud ikka mitte suvalistest pealsetest vaid noortest pehmetest lehtedest. Eriti head on selleks just noored porgandid harvendamise ajal. Viimati vallaelanike grupis pakkusin harvendatud porgandeid ja need olid tõeline hitt, aina kirjutati ja küsiti juurde.
Olen mitu aastat külvanud porgandit ka suve lõpus, siis sügisel head väikesed võtta. Ja nii ma siis paar päeva tagasi harvendasin.
Hea on teha minilõikuriga.
Mõned pähklid
näputäis teralist meresoola
väike tükk kõvajuustu
ca veerand keskmist küüslauguküünt
peotäis (eelistatult noorte) porgandilehtede pehmeid osi
natuke basiilikulehti
oliivõli, natuke sidrunimahla
Purusta kõik peale rohelise peenemaks puruks. Lisa lehed ja purusta sõmeraks tükiliseks seguks.
Sega hulka endale meeldiv hulk õli, lisa mõni tilk sidurnimahla (võib ka veiniäädikat).





Kommentaarid
Postita kommentaar