Aedoad parmesani, küüslaugu ja seemnetega


See on sama lihtne nagu spagettide keetmine. Kuni vesi potis keema läheb, lõigata ubadel otsad maha. 

Need peened kollased tahavad ca 7 minutit keeda, soola ka lisaks, umbes nagu kartuli keetmisel. Kurnata.

Pott loputada, poti põhja õli (tavaliselt panen väärisoliivõli, seekord läks lisaks ka tükk võid), sellesse pressida mõni küüslauguküüs, minuti jagu keskmisel tulel kuumutada, veidi soola ka lisaks. Seemned lisaks ja ka läbi kuumutada. Kõige mõnusamad on seedermänniseemned, sobivad hakitud mandlid, india pähklid, ka kõrvitsaseemned, päevalilleseemned... mis endale maitse poolest sobiks, kõik läheb kaubaks. 

Nõrgunud oad potti tagasi, läbi segada, lisada riivitud kõvajuustu ja veidi rohelist. Ja lauale ta lähebki, veidi juustu veel lisaks.

Seekord sõin lihtsalt niisama, võib ka praelisandiks. Juurde sai teravat salsat.      

Kommentaarid