Krõbedad vahvlid

 

Küpsetame neid enamasti suvel, kui marjad valmis. Kolime küpsetamise verandale. 

Ei mäleta enam, kust algne retsept võetud sai. Olen seda veidi kohendanud. 

Vahvlitainas:

200 g võid - sulatatud ja jahutatud

3 muna M

ca 2,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl jahu

2 dl kartulitärklist

1,5 dl külma vett

näputäis soola

Valmistamine: 

Sega kõik ained kokku ühtlaseks tainaks. 

Kuumuta vahvliküpsetaja. Meil on Severin ja sellel kasutan kuumust natuke alla Max väärtuse, vt lisatud fotol. Puidust verandakapi päästmiseks kasutan masina all alati vana ajalehte

Määri masina mõlemad pooled vähese õliga. Tõsta väike kulbitäis tainast vahvlipannile, see ei vaju algul ise täiesti laiali. Sulge masin ja lase vahvlil mõnusalt pruuniks küpseda. Vat nüüd ei mäleta, kas oli ca 1 minut ja 10 sekundit? Peab teinekord üle kontrollima. 

 

Valmis vahvel tuleb kiiresti pannilt tõsta ja koonuseks või toruks keerata. Severinil on kaasas koonusekujuline vorm, millega on seda lihtne teha. Vahvel on kuum, aga paksud kummikindad on vormimisel abiks. 

 

Ja siis kohupiimakreemi, vahukoort, marju... Maitseb nagu Eesti suvi. 

Kommentaarid