Kuklid õhugrillis ja külmikus kerkinud tainas

Pudrukukleid sõtkumata tainast teeme juba aastaid, kui kaerahelbe- või mitmeviljahelbeputru natuke üle jääb. Õhugrillis tegemiseks peaks tainast olema vähem, ca 2/3 tavalisel retsepti kogusest. 

Enamasti teen putru teadlikult veidi rohkem, sest ... kuklid, teate küll. Soojad, lõhnavad.

Tahtsin teha kukleid nädalavahetuse hommikul, aga kellel on aega hommikul tainast teha ja kergitada. Eelmisel õhtul segasin samal päeval järelejäänud pudrule potis juurde suts külma piima, kuivpärmi, mee, õli, jahu, soola. Kloppisin korralikult ja panin külma. Seekord siiski mitte külmikusse vaid verandale, sest väljas on külm. 

Hommikul kraapisin kerkinud segu jahusele pinnale, jagasin tükkideks, tõstsin õhugrilli mahtuvasse 18cm diameetriga vormi (pabervorm sees ja see õliga määritud, muidu ei taha pärast lahti tulla).

Nüüd peaks natuke kerkida laskma, panin eelkuumutamata õhugrillis 50 kraadi juurde 5 minutit. 

Ja siis küpses 180 kraadi 15 minutit. Ja siis veel mõni minut pea alaspidi, et alt paremini pruunistuks. Küpsemise lõpupoole tasub piiluda. Mulle vahel tundub, et kõigele vaatamata toimib grill iga kord ikka natuke erinevalt. 

Siin all on ühe teise korra katsetus, kus tainast oli rohkem, panin kõik sisse ja see kerkis/küpses kokku, nii et tulemuseks oli pätsike. Ka väga maitsev. Küpsetasin natuke madalama kuumusega ja algul pool aega fooliumiga kaetult, et paksemad osad ühtlasemalt küpseks. 

Siin pärast vormi tõstmist ja pärast kergitust:

 
Ja siin pärast küpsemist: 
  
Alt oli esialgu natuke liiga hele. Pöörasin pätsi paberil põhi ülespidi ja lasin mõned minutid veel küpseda. 

Kommentaarid