Vanaema oma hulpis soolapekist väljapraetud rasvas ja oli seega hullutavalt hea. Ma siin püüan istuvat tööd tegevatele inimestele ikka väheke tervislikumalt teha. Aga vahel võiks ikka rasva uputada. Mõtlen selle peale.
Võib teha lihavabalt, praadides ainult sibulat võis või õlis.
Praadisin keskmisel tulel sinki ja sibulat. Võib teha soolapekiga, peekoniga jne. Mida rasvasem see põhi jääb, seda maitsvam kaste. Paraku nii on. Praadimiseks hakin tavaliselt eraldi pekisema ja taisema osa, praen kõigepealt pekisemat, kuni rasva eraldub, lisan sibula ja praen selle peaaegu pruuniks. Ja siis alles taisemad tükid sisse. Muidu jääb tai liiga kuiv ja pärast on kõigil kõvad tükid hammaste vahel kinni.
Meile kahele kloppisin 2 suuremat muna lahti, segasin hulka 2 väikese kuhjaga sl jahu ja ca 2-2,5 dl piima. Soola-pipart ka. Peab arvestama, et sink on soolane.Valasin segu pannile ja lasin põhjast veidi pakseneda, siis aeg-ajalt segasin.
Selline ta tuli.
Praetud keedukartul ka juurde ja halleluuja! Tegelikult lapsepõlve klassika on lihtsalt keedukartul ja see tuleb kastme sisse kahvliga pudruks plödistada. Aga mul olid külmad kartulid olemas ja seekord praadisin.





Kommentaarid
Postita kommentaar