Fotode korrastamise käigus leidsin, et ka see kook sai suvel tehtud. Panen kirja ka, et meeles oleks. Retsept nami-namist. Suur ahjuplaaditäis ehk ca 30x40cm
Liivatainas:
150 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g nisujahu
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
500 g rabarbrit
ca 1,5 dl suhkrut
Biskviitkate:
5 suurt muna
5 sl suhkrut
5 sl nisujahu
näputäis soola
Valmistamine:
Valmista esmalt liivatainas: vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Lihtsamalt saab köögikombainiga - kõik ained sisse ja ühtlaseks. Suru tainas pätsiks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Ahi sooja 175 kraadile.
Rulli tainas kergelt jahusel laual (veel lihtsam on silikoonmatil, sellega saab tõsta ka) ahjuplaadi suuruseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on kergelt pruunikamaks muutunud.
Haki rabarberid, sega suhkruga.
Biskviitkatte jaoks vahusta munad suhkruga hästi tugevaks, kohevaks ja heledaks vahuks. Selleks võiks kuluda vähemalt 5 minutit. Sõelu juurde jahu ning sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Puista rabarberitükid küpsenud tainapõhjale. Kalla biskviitkate ettevaatlikult peale ja aja laiali.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja biskviit pealt kaunilt kuldne.


Kommentaarid
Postita kommentaar