Biskviitkattega rabarberikook liivatainapõhjal. Klassika!

 

Fotode korrastamise käigus leidsin, et ka see kook sai suvel tehtud. Panen kirja ka, et meeles oleks. Retsept nami-namist.  Suur ahjuplaaditäis ehk ca 30x40cm

Liivatainas:

150 g toasooja võid

100 g suhkrut

1 muna

250 g nisujahu

0,25 tl soola

0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

500 g rabarbrit

ca 1,5 dl suhkrut 

Biskviitkate:

5 suurt muna

5 sl suhkrut

5 sl nisujahu

näputäis soola

Valmistamine: 

Valmista esmalt liivatainas: vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde muna, sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Lihtsamalt saab köögikombainiga - kõik ained sisse ja ühtlaseks. Suru tainas pätsiks ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.

Ahi sooja 175 kraadile. 

Rulli tainas kergelt jahusel laual (veel lihtsam on silikoonmatil, sellega saab tõsta ka) ahjuplaadi suuruseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on kergelt pruunikamaks muutunud.

Haki rabarberid, sega suhkruga. 

Biskviitkatte jaoks vahusta munad suhkruga hästi tugevaks, kohevaks ja heledaks vahuks. Selleks võiks kuluda vähemalt 5 minutit. Sõelu juurde jahu ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. 

Puista rabarberitükid küpsenud tainapõhjale. Kalla biskviitkate ettevaatlikult peale ja aja laiali.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja biskviit pealt kaunilt kuldne.


 

Kommentaarid