Juurde said veel seesamipaneeringus juustusaiad.
Seekord mõõtsin vedeliku ja läätsed tassiga (240ml), oli lihtsam. Siit jätkub 2 suurt või 4 väiksemat kausitäit. Meil läksid täna väiksed kausid, et magustoidu jaoks ka ruumi jääks.
õli praadimiseks
1 sibul
2-3 küünt küüslauku
1 suurem porgand
ca 3 kuhjaga tl kangemat harissat
0,5 tassi punased läätsed (mingi Saksa bränd, keetmisjuhendis on supp 20 minutit)
3 tassi köögiviljapuljongit
maitseaineid
lisasin veel sortsu vahukoort, võib panna kookost või üldse ilma
vajadusel sorts sidrunimahla
Praadisin sibulat keskmisel tulel ca 5 min, lisasin küüslaugu ja praadisin veel paar minutit, porgand ka veel mõni minut.
Harissa ja läätsed sisse, läbi segada, puljong peale ja ca 15-20 minutit keeta, lõpus lisada koor, kui kasutad. Püreestada ja lisada maitse järgi veel soola-pipart-sidrunimahla. Serveerimisel võiks peale puistada midagi rohelist ja lisada sortsu koort või maitsestamata jogurtit.Ja kuna olin ostnud liiga palju seesamiseemneid, siis juurde tegin topeltvõileivad juustutäidisega - lihtsalt täistera röstsai ja endale sobiv juustuviil vahele. Selle supi juures võiks olla feta, aga mul parasjagu ei olnud. Et saiaviilud paremini koos püsiks, määrisin seespool servad õhukeselt toorjuustuga ja surusin nii veidi kokku. Määrisin topeltsaiad ka väljastpoolt õhukese võikihiga ja paneerisin seesamiseemnetes.
Supi püreestamise ja maitsestamise ajal praadisin saiaviilud või ja õli segus mõlemalt poolt kenasti pruuniks. Sobis supi juurde ideaalselt ning pannile jäänud praetud seesamiseemned said ka supi peale. Nämm. Kindlasti tasub teha. No kaunviljade tarbimise pärast ja muidu ka. Ja nii ei ole küll viisakas kohas võimalik süüa, aga kodus on eriti mõnus kasta saiatükk paksu püreesupi sisse ja süüa. Lusikat pole vajagi...





Kommentaarid
Postita kommentaar