PLUSSID:
- tainas saab kiirelt valmis ja ei vaja pikka seismist jahu paisumiseks.
- Kasutada saab keefiri või hapupiima, mis vahel seisma jääb.
MIINUSED:
- kaotavad oma krõbeduse liiga ruttu. Neid peaks küpsetama laua taga nii, et kohe masinast võtta, omavahel jagada ja süüa, samal ajal kui uued küpsevad.
- vähemalt külmutatud marjade puhul jäid suuremad küpsetusplaadi külge kinni ja purunesid. Aga meil on suured sõstrad.
Tegelikult proovisin esimese vahvli teha ilma marjadeta, jätsin ka lusikatäie jahu lisamata ja panin selle koos marjadega. Tütar küpsetatud marju ei söö, nii et talle sai esimene ilma tehtud. Ja see oli päris hea. Marju võib ju kõrvale süüa.
Kui teinekord veel teen, siis ilma marjadeta ja 2 sl jahu ära jätta. Lisada võiks kardemoni.
Siin on originaalretsept, ma tegin sellest 1/2 ja sain 6tk.
300 g mustad sõstrad (teinekord jätan ära)
4 dl keefir
2 tk muna
0,75 dl pruun suhkur
1 tl vanillsuhkur
0,5 tl sool
75 g sulatatud või
5 dl nisujahu (ilma marjadeta tehes paar sl jahu vähemaks)
1 tl sooda
1 tl küpsetuspulber
Klopi munad suhkrute ja soolaga lahti. Lisa vaheldumisi keefir ja läbi sõela jahu, kuhu on segatud sooda ja küpsetuspulber (mina segasin kergitusained muna ja keefiri segusse, jahu lisasin otse pakist). Lisa sulatatud või, sega läbi. Sega hulka sõstrad.
Vahvlid küpseta kuumaks aetud ja lahkelt õliga määritud paksude vahvlite masinas poole kulbitäie kaupa. Söö soojalt!
Meil läks juurde vanillijäätis ja (külmutatud, sulatatud) maasikad.

Kommentaarid
Postita kommentaar