Meie õunapuud olid sel aastal üsna tühjad, käisime nüüd Nõmme turul Eesti õunu ostmas. See sort oli väidetavalt mingi "dessert", millest ma küll midagi ei tea. Meil on 'Sügisdessert', aga see on midagi muud. No igal juhul hea üsna krõmps magusapoolne õun.
Määrisin vormi põhja veidi võid - see siirupine ja võine kraam pärast vormi põhjas on omaette magustoit.
Määrisin vormi põhja veidi võid - see siirupine ja võine kraam pärast vormi põhjas on omaette magustoit.
Lõikasin õunad pooleks, uuristasin südamiku välja, puistasin pisut suhkrut - see oli lihtsalt käepärast, tegelikult võiks panna vahtrasiirupit. Mett ma pigem ahju ei paneks, niristaks pärast peale. Kaneeli ka peale ja läks eelsoojendamata õhugrilli. Algatuseks panin 180 kraadi ja 7 minutit. Selle aja peale nägi välja nii: Täitsa kõvad alles. Veel 7 minutit ja siis oli juba kenasti puhvi küpsenud:Kangesti tahaks jäätisega süüa, aga haigena ei tasu külma süüa ja piimatoodet võiks vältida. Nii et lihtsalt õunad. Ja lihtsalt imeline.




Kommentaarid
Postita kommentaar