Selle retsepti küpsetusaeg vajab veel tuunimist, aga panen praegu kirja, et ära ei unustaks. Maitsed said head, aga natuke kuiv jäi, lühendan küpsetusaega ja alandan veidi temperatuuri.
4 pookoiba, natuke õli määrimiseks. Lisasin ka keedukartuleid järelejäänud maitseseguga segatult.
Maitsesegu:
1 tl küüslaugupulbrit (mitte küüslaugusoola!)
1 tl sibulapulbrit
0,5 tl paprikapulbrit
0,25 tl suitsupaprikapulbrit (ilmselt asendan paprika või tšilliga)
0,25 tl tšillipulbrit
2/3 tl purustatud musta pipart
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 sl jahu
Õlisprei
Valmistamine:
Püüa nahk koibadele võimalikult hästi peale sikutada, et liha katta nii hästi kui õnnestub.
Maitseained ja jahu kokku segada, puistada õlistele kanakoibadele. Spreiga korralikult üle lasta, see aitab naha krõbedaks teha.Eelkuumutatud õhugrillis lasin 180 kraadi 20 minutit + 190 kraadi 10 minutit. Järgmisel korral proovin 180 kraadi 15 + 190 kraadi 10, lõpus natuke piiluda.Maitsestamisest taldrikule jäänud maitsesegus segasin keedukartulitükid läbi ja lisasin need pärast 10 minutit küpsemisaega. Sai mõnus krõbe lisand. Teinekord võiks jätta veidi suuremad tükid, et liigselt ei kuivaks.




Kommentaarid
Postita kommentaar