2024 alguses ilmus Oma Maitse veebis hulk klassikalisi ahjuretsepte pliidil valmistamiseks. Pannilasanjet olen korduvalt teinud oma väikeste mugandustega.
Neljale. Meie puhul kahele kaheks korraks - soojaks saab lasta samal pannil, lisades pisut vett ja soojendades kaane all. Või tõsta portsjonvormidesse ja soojendada õhugrillis (või ahjus).
Originaalis on kastmeks praetud sibul + küüslauk + 400g purustatud tomateid + 1dl tomatipüreed + 2dl vett + 0,5 puljongikuubikut. Mina panen selle asemel enda keedetud marinara kastme.
200-400g hakkliha
600ml purk marinara kastet , vajadusel sorts vett lisaks
soola, pipart, soovi korral ürte
7 lasanjeplaati - kolmeks-neljaks tükeldatud
150g mozzarellat - riivida või peenelt tükeldada
ca 150g Philadelphia toorjuustu (originaalis 200g ja seekord panin ka, aga seda on natuke liiga palju)
Hakkliha kergelt praadida, lisada tomatikaste, lasta keema tõusta.
Tükeldada lasanjeplaadid väiksemaks ja suruda kastmesse, alustades keskelt. Panen need ringidena, surudes ühe otsa rohkem sisse, nii et lehed jäävad veidi diagonaalselt üksteise peale. Vajutada võimalikult kastme sisse, et kõik oleks kaetud. Pannile kaas peale ja üsna madalal (mul 7/14) tulel 20 minutit.Siis juust ühtlaselt peale ja lusikaga toorjuustu tutsud.
Kaane all veel väga madalal kuumusel 10-15 minutit, kuni mozzarella on sulanud ja pastalehed on al dente. Kui on, siis basiilikut peale ja kohe nautima.





Kommentaarid
Postita kommentaar