Lisainfoks õhugrilli kohta, et üks vorm jäi meil algul söömata, pakkisin korralikult sisse ja seisis külmkapis. Nädala pärast soojendasin õhugrillis 180 kraadi ca 5 minutit ja oli jälle krõbe mõnus maius. Järgmisel korral proovin väiksema koguse teha õhugrillis. Ilmselt peaks maasikad algul laskma ilma katteta tuliseks ca 5 minutit ja siis kattega lühemat aega. Umbes nagu selle "Peaaegu clafoutis" õunad, aga maasikad küpsevad õuntest kiiremini.
Päris palju aega möödas ja koguseid enam täpselt ei mäleta :( Nii läheb, kui kohe üles ei kirjuta, sest võitled jäledate nälkjatega (hispaania teeteod).
Ma arvan, et asi käis umbes nii.
Krõbedik:
45g kaerahelbeid (mitte kõige jämedamaid)
80g jahu
90g pruuni suhkrut (muscovada)
0,5tl küpsetuspulber
0,5tl kaneel
tubli näputäis soola
60g võid, sulatatud
Maasikad:
600g maasikaid, suuremad tükeldatud
ligi 2 sl maisitärklist
ca 60g suhkrut
väike sorts vett (paar supilusikatäit)
veidi vanilliekstrakti või -suhkrut
Sega krõbediku tegemiseks kuivained omavahel ja sega hulka sulatatud või, sega ühtlaseks.
Sega maasikad (väiksed terved, suured tükeldatud) kausis maisitärklisega, sega hulka suhkur, vanill ja vesi.
Jaga maasikad portsjonvormidesse (või ühte suuremasse vormi, aga selle küpsetusaega ja temperatuuri peaks tuunima, ilmselt vähema kuumusega ja kauem).Pudista krõbedik peale.
Küpseta 180 kraadi pöördõhuga (või 200 tavaline) kuni maasikasiirup vormi servades mullitab ja kate on kenasti pruun ja krõbe. Olenevalt ahjust ilmselt ca 25 minutit või pisut kauem.
Veidi jahtuda ja siis jäätisega koos maiustama!
Kommentaarid
Postita kommentaar