Kokku sai 4 purki 0,7 liitrit ja 2 purki 0,6 liitrit, kokku ca 4 liitrit + natuke söömiseks.
* 1,5 kg värsket avamaakurki
* 800 g tomatit
* 500 g sibulat
* 500 g porgandit
* 250 g kruupi
* 1 sl jämedat soola (panin rohkem)
* 2 sl suhkrut
*15 musta tera pipart (panin vähem, ei olnud kodus nii palju)
*3 loorberilehte
* 50 ml 9%-list äädikat
* 50 ml õli
* 250 ml vett (lisasin lõpuks juurde)
Kurgid ja porgandid riivisin köögikombaini kõige jämedama riiviga.
Sibula tükeldasin, tomatil tõmbasin nahad maha ja tükeldasin.
Kruubid keetsin eraldi peaaegu pehmeks, lisasin natuke soola.
Õliga potti praadima sibul, paari minuti pärast lisaks porgand. Praadisin natukese pruunistuseni ja siis lasin kaane all mõned minutid haududa. Lisasin purustatud tomati ja lasin veel 10 min haududa. Lisasin kruubid ja kurgi. Hautasin vaiksel tulel veel kümmekond minutit, lisasin äädika ja maitse järgi soola, lisasin ka veidi vett, sest segu tundus olevat kuiv.
Kuumutatud purkidesse, peale steriliseeritud kaaned.
Kommentaarid
Postita kommentaar