Rassolnikupõhi purki! Tomatiga

Olen seni teinud rassolnikut Pille Endeni "Marineeritud hoidiste" raamatust pärit retsepti järgi. Seekord juhtus nii, et meil hakkas mingi lind kasvuhoones tomateid nokkima ja raisku läks ca 800g tomateid, mida värskelt süüa ei tahtnud. Suuremaks tomatihoidiste tegemiseks oli seda veel vähe ja nii leidsin Sigrimigri retsepti rassolniku tomatiga. Kommentaaride järgi tundus hea variant. Pisike kogus, mis purkidesse ei mahtunud, sai supiks tehtud ja oli tõesti maitsev. 

Originaalis tuli kõigepealt keema panna tomat ja siis lisada valmimise järjekorras sinna keema. Mina otsustasin alustada sibula ja porgandi praadimisega, annab hea maitse.

Kokku sai 4 purki 0,7 liitrit ja 2 purki 0,6 liitrit, kokku ca 4 liitrit + natuke söömiseks. 

* 1,5 kg värsket avamaakurki

* 800 g tomatit

* 500 g sibulat

* 500 g porgandit

* 250 g kruupi

* 1 sl jämedat soola (panin rohkem)

* 2 sl suhkrut

*15 musta tera pipart (panin vähem, ei olnud kodus nii palju)

*3 loorberilehte

* 50 ml 9%-list äädikat

* 50 ml õli

* 250 ml vett (lisasin lõpuks juurde)

Kurgid ja porgandid riivisin köögikombaini kõige jämedama riiviga. 

Sibula tükeldasin, tomatil tõmbasin nahad maha ja tükeldasin.

Kruubid keetsin eraldi peaaegu pehmeks, lisasin natuke soola.

Õliga potti praadima sibul, paari minuti pärast lisaks porgand. Praadisin natukese pruunistuseni ja siis lasin kaane all mõned minutid haududa. Lisasin purustatud tomati ja lasin veel 10 min haududa. Lisasin kruubid ja kurgi. Hautasin vaiksel tulel veel kümmekond minutit, lisasin äädika ja maitse järgi soola, lisasin ka veidi vett, sest segu tundus olevat kuiv.  

Kuumutatud purkidesse, peale steriliseeritud kaaned. 

Kommentaarid