Vabariigi aastapäevaks igati sobilik küpsetis! Saab varem valmis teha, murakamoos on väga Eesti asi, toorjuust loomulikult ka. Ja ei ole noaga pehme koogi lõikamisel mäkerdamist, toas seistes laiali vajuvat kooki ega muid selliseid ootamatuid ekstreemsusi.
Küpsetasin 6 väikeses vormis ning madalamal temperatuuril, nagu kamina leivaahjus parasjagu oli.
Põhjaks:
veidi võid vormide määrimiseks
30g sulavõid ja 60g purustatud piparkooke kokku segada (mul olid Marmitoni "lillekesed" 6tk), jaotada 6 väikese vormi vahel ja suruda tihedalt vormide põhja. Eelküpsetada ei ole vaja.
Täidis:
170g toorjuustu + 30g hapukoort, toasoojad
1 muna, toasoe
0,8dl murakamoosi + suurem lusikatäis rabarberimoosi
(suhkrut, kui segad kõik kokku ja leiad, et ei ole piisavalt magus)
Mikserda toorjuust ja hapukoor kohevaks, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Lisa moos ja klopi veel läbi. Jaota segu vormidesse ja küpseta. Originaalis oli suur kook 150 kraadi juures 30 minutit. Mul olid väikesed vormid ja ahju kraadiklaasi järgi ca 120-kraadine ahi (tegelikult ahju põhi ilmselt veidi kuumem), küpsetasin ka 30 minutit. Kuumemas ahjus läheb kiiremini!
Küpsemise ajal valmista kate.
Kate:
100g hapukoor, toasoe
50g valge šokolaad, vesivannil sulatatud (lisasin sulatades paar lusikatäit 35% koort)
1tl vanillisuhkrut, näputäis soola
Sega kokku, tõsta vormidesse poolküpse toorjuustu peale. Seda jätkus igasse vormi paar suuremat lusikatäit, ajasin lusikaga õrnalt laiali. Küpseta veel (minu jahedas ahjus läks 30 minutit). Täidis peaks kenasti kerkima, raputades veel võdisema. Siin fotol on just ahjust võetud koogid, mis on natuke suflee moodi. Vajuvad uuesti alla.
Jahuta korralikult!
Kommentaarid
Postita kommentaar