Avastasin kapi tagumisest nurgast iidsed pastatorud. Ja külmas ootas pool suuremat mozzarellapalli, pakk Otto ricottat ja avatud riivjuustupakk. Ja mul on purkide viisi suvel keedetud marinara kastet. Ja aknalaual kasvatavad porganditelt, peetidelt jm juurikatelt lõigatud jupid rohelisi lehti.
Niisiis, cannelloni, aga mitte klassikaliselt spinati ja ricottaga, vaid spinati asemel on muud rohelist. Ja mitte nii palju kui klassikalises retseptis. Ma nii suur spinatisõber ei ole.
Tomatikastme võib algusest lõpuni ise keeta, aga kasutasin oma marinarat, millele sai maitseks juurde kokkukeedetud õuna-pihlaka veini ja tummisuseks mõni lusikatäis tomatipastat.
Kahe väikese kandilise vormi jaoks läks 8 pastatoru, arvestasin kogused vastavalt sellele. Ja kuna väikest kogust ahjus teha ei tahtnud, siis proovisin potis kaane all -> vormidesse -> juustuga üle grillida. Igatahes imehea tuli.
Tomatikaste:
klaas veini (meil kodune õuna-pihlaka)
natuke üle poole 0,6L purgi marinarat,
kuhjaga supilusikatäis paksu tomatipastat
ca 300ml puljongit (kasutasin kana, võib köögivilja)
maitse järgi soola, suhkrut või mett, ürte
Keetsin pannil veini tugevalt kokku, valasin sisse tomatikastme ja -pasta. Siin pildil on servades näha seda tumedaks siirupiks keenud veini, mis tegelikult on hele. Annab hea maitse.
Maitsestasin ja jätsin kaane all vaikselt tulele.
Täidis ricottaga:
200g ricottat (kohalik Otto sobib hästi)
lahjema ricotta tõttu lisasin lusikatäie võid ja sortsu hapukoort
peotäis riivjuustu (oli tavaline Saaremaa, kõik sobib)
kuhjaga supilusikatäis peenelt riivitud parmesani (Forte)
riivitud küüslauguküüs või kuivatatud küüslauku
veidi riivitud muskaatpähklit
peotäis pehmet aiarohelist väga peeneks hakitud (võib ka enne kergelt hautada)
soola-pipart
Segasin ricotta pehme või ja hapukoorega ühtlaseks, lisasin juustud ja rohelise (võtsin siia porgandi-, naeri- ja peedilehti, eemaldasin rood). Maitestasin parajaks. Kõht oli tühi, kole raske oli kohe söömata jätta.
Cannelloni - 8 toru
Peale parmesani/Fortet, mozzarellat (mul oli pool palli) ja veidi õli
Täitmine on omajagu tüütu, aga lusikavarrega sain hakkama. Nii väikesele kogusele ei ole mõtet pritskotti hakata kasutama. See 5 minutit mu elust ei olnud mõttetult kaotatud.
Pliidile. Poti põhja tomatikastet, torukesed peale ja ülejäänud kastmega katta. Lasin pliidil korralikult keema ja keerasin tule 7/14. Kaane all 25 minutit.
Grilli. Plaanisin teha õhugrillis, aga kasutasin lõpuks suure ahju grilli, et saaks mõlemad vormid korraga panna. Grill sooja 200 kraadile.
Selline nägi see kenasti potis küpsenud pasta välja.
Küpses grilli all ca 8-9 minutit, lõpus peab vaatama, et ei kõrbeks.
Ahjust võttes tahab natuke taheneda. Imehea!
Meie, kaks väikese isuga inimest, saime ühest vormist kahepeale söönuks. Normaalne rahvas sööb igaüks ühe 4 toruga vormi.
Kommentaarid
Postita kommentaar