Cannelloni 2


Igaks juhuks tuletan meelde, et see siin on väike kogus - 8-9 torukest. Esimene cannelloni sai tehtud lihavaba - ricotta ja aiarohelisega täidetud torud tomatikastmes. Täna tegin taas külmkapitühjendust ja ette jäi 300ml karbitäis bolognese kastet hakklihaga, 300ml kanatiibade kontidest keedetud puljongit, pall mozzarellat, karp Otto ricottat, tükk Juustukuningate juustu punega (kingitus jõuluajast, mis niisama söömiseks on tiba veider), viimaste talvel peenras olnud porgandite kevadised rohelised varred, tomatipastat ja veini.

Seekord sai torudele kastmeks keedetud kokku vein, lisatud tomatipasta ja hakklihaga tomatikaste, puljong. Torude täitmiseks segasin eelmise tegemisega sarnase segu, riivjuustu asemel läks riivitud juust punega. Tomatikastmete juurde sobib see juust hästi. Kastet tuleb üsna palju ja see on vedel, aga koos torukestega küpsedes kaob peaaegu täiesti. 

Vahepeal olen endale ostnud mõnusa väikese panni. Mul on alati olnud 26-28cm põhjaga, see on põhjast 18cm. See pann oli nüüd kastme keetmiseks ja 9 torukese hautamiseks sobiva suurusega. Ja sobis ka grilli alla panemiseks - metallist käepide piisavalt lühike.

Täidetud torud otse pannil keenud kastmesse, korralikult sisse surutud, et pealt kuivaks ei jääks, algul ilma kaaneta ja lõpuks kaane all keskmisest tugevamal tulel (kuumus ca 11/14) kokku 25 minutit, Ca 15 minuti peal panin grilli sooja 200 kraadile.  

Peale rebitud mozzarellatükid ja riivitud Fortet. Grilli alla 8-9 minutiks. 

5 minutit seista ja siis nautima.    

Kommentaarid