See soolakas-piprane-tšilline krõbedus... oeh. Nämm. Alati jääb puudu.
Eelistan seda rooga teha tervete tiibadega, mitte pooltiibadega. Tervel tiival on lisaks pontsakale pooltiivale ka lapik osa, millel vähema liha kohta rohkem nahka - kõigi lemmik. Kõige peenem otsatükk tuleb ära lõigata ja saab pärast koos (näritud!) kontidega puljongisse panna.
ca 0,5 kg kanatiibu (5 tervet tiiba)
0,5 sl õli
1 tl (peent mere-)soola
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,3-0,5 tl tšillipulbrit
natuke küüslaugupulbrit või -soola ka
Mõõda välja ja sega korralikult maitseained ja küpsetuspulber. Just see viimane peaks naha küpsedes eriti krõbedaks tegema. Puista segu kanatükkidele.
Tõsta tükid õhugrilli, jättes vahed, et kõik küljed kuuma õhku saaks. Mina ei ole grilli eelkuumutanud, panen käima siis, kui sahtel kanatükkidega juba sees.
Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Keera tükkidel teine külg ja küpseta veel 9-12 minutit. Aeg sõltub sellest, kui kaua grill avatud on ja jahtuda jõuab. Vahepeal võib veidi piiluda. Peaks olema kenad tumepruunid ja krõbedad.
Naudi!
Ja kontidest + tiivaotstest tuleb puljong. Kondid võib ka sügavkülma ootele jätta ja siis suurema koguse konte korraga puljongiks teha.
Ma kogun tavaliselt hommikulauale lõigatud värskete porgandite otsad ja ilusamad koored külmkappi ootele koos mugulsibula koorte ja otstega. See kraam läheb puljongisse koos paari vürtspipra, musta pipra tera, loorberi, natukese ürtide, sellerivarre otste ja muuga, mis parasjagu käepärast. Kuuma veega leotan ka õhugrilli resti ja põhja, kus kõik mõnusad pruunid palakesed kinni on küpsenud ja puljongile maitset saavad anda.
Kõigepealt külma veega toored tiivaotsad keema, vaht koorida, kõik muu kraam sisse ja väga vaiksele tulele podisema. Supipuljongiks saab ka tunni järel kasutada, aga korralik kondipuljong tahab oma 6 tundi haududa. Puupliidi serval või kamina leivaahjus ta siis omaette toimetab ja tulemus on imeline.
13.03.2025: See siin ei näe jahtunult kõige parem välja, aga maitse on sügav.
200 ml läks Tai kõrvitsasupi sisse ja 2 karpi sügavkülma ootele.
Kommentaarid
Postita kommentaar