Kogused on natuke naljakad, aga kaelakarbonaadi tükk oli ca 750 g ja selle järgi arvestasin kõik muu. Teoreetiliselt võiks seda teha ka sea abatükiga, aga siis peaks kaetult küpstamise aega suurendama ca 20 minutit.
Ahi 160 kraadile sooja.
Liha:
750 g kaelakarbonaadi
ca 0,4 tl soola ja sama palju pipart
Lõikan liha ca 250g tükkideks, et pruunistunud osa oleks rohkem. Tükid peaks mahtuma ahjuvormi väikeste vahedega.
Ahjuvormi tükk fooliumi, sellele tükk küpsetuspaberit. Lihatükid vormi, soola ja pipraga üle puistada.
Kaste:
40 g võid
ca 30 g pruuni suhkrut (hele muscovado)
natuke alla 2 sl siidriäädikat
2 keskmist küüslauguküünt, hakitud
näputäis soola ja pipart
Kastmeained väikses potis pliidil keskmisele kuumusele. Kui või on sulanud, sega läbi ja jäta veel paariks minutiks keema.
Vala kaste lihatükkidele.
Vorm ahju, küpsetada kaetult 1 tund. Võta ahjust, eemalda kate. Nüüd näeb see ikka päris hall ja toores välja:Selle peaks panema uuesti 160 kraadile 20+20 minutiks. Nüüd hakkasin mõtlema. Kuidagi väga toores paistis see liha. Võib-olla on asi selles, et poole küpsetamise pealt lisasin ahju ka vormitäie köögivilju, mis ilmselt ahju temperatuuri alla tõid. Või on ahjuga mingi viga ja ei kuumuta piisavalt. Igatahes tõstsin nüüd temperatuuri 170 peale. 20 minuti pärast nägi välja selline:
Võta ahjust, keera lihatükke kastmes ja küpseta katmata veel 20-30 minutit. Panin sisse ventilaatori ja tõstsin temperatuuri 180 kraadile. Siis oli selline:
Lase seista 5 minutit ja serveeri kastmega. Sõime juurde ahjuköögivilju. Ma arvan, et siia sobiks suurepäraselt koorene lillkapsa- või maapirnipüree.
Kommentaarid
Postita kommentaar