Suht lihtne karrikaste spinatiga

Mul oli gözleme (pannipirukad) tegemisest natuke spinatit üle. Ja hunnikute viisi avatud vürtsipakke. Nii et karrikaste. Oma Maitse lehel pakkus Mari-Liis Ilover välja mingi kastme, mida pühadest jäänud keedumunadega süüa. Meil oli munade asemel krõbe kanašnitsel, aga kaste sai ära katsetatud ja mingi variatsioonina ilmselt kordan.    

Kopeerin siia algse retsepti:

Haki 1 sibul, 2 küüslauguküünt ja paarisentimeetrine jupp ingverit. Kuumuta need 1 sl rapsiõlis läbi. Lisa 1 tl kõigist järgmistest vürtsidest: garam masala’t, jahvatatud vürtsköömneid, jahvatatud koriandrit ja kurkumit. Veidi ka tšillit. Lisa 400 g purustatud tomateid, 1 tl soola ja 1 tl suhkrut. Hauta 10 minutit. Lisa 2 dl kookospiima, 1 dl maitsestamata jogurtit, paar laimisektorit ning suur peotäis spinatilehti. Sega läbi ja hauta veel 5 minutit. Maitse kastet ja vajadusel lisa soola, suhkrut ja garam masala’t. Lõpuks lisa neli poolitatud muna. Raputa peale värsket hakitud koriandrit. Söö riisiga.

Midagi oli natuke valesti, ilmselt võiks jahvatatud koriandrit olla veidi vähem kui teisi vürtse, teinekord katsetan.

Laimimahla pressisin suurest laimist ca veerandi jagu ja selle kohta oli suhkrukogus väga väike, jube hapu oli. Lisasin juba algul 2 kuhjaga teelusikatäit ja lõpuks enne serveerimist maitstes veel natuke. 

Spinatit oli mul veidi vähe, asendasin osa meil aias niiöelda vabapidamisel oleva (ehk igale poole ennast ise külvanud ja hästi talvitunud) põldkännaku ehk lambasalati lehtedega. Järgmisel korral panen spinati asemel naati või nõgest, praegu juba kenad rohelised. 

Kommentaarid