Marineeritud võilillenupud ehk valekapparid

Proovin murust võilillede eemaldamise tulemuse ärakasutamiseks seekord ka need nupukapparid ära. Otsisin retsepte. Marinaade soovitatakse seinast seina - kas kogu vedelik 100% veiniäädikas, 1/3 äädikas ja 2/3 õli... või siis tavaline marineeritud kurkide variant, kus 30% äädikat on liitri vee kohta 2sl. 

Retseptiveebis on Mathiseni versioon, milles 1dl vee kohta 1 sl veiniäädikat (ehk siis tegelikult äädika % osas sisuliselt sama, mis marineeritud kurkide variant). Aga ta teeb tihti vigu ja olen juba õppinud mitte usaldama tema retsepte, kus ei ole võimalik lisada kasutajate kommentaare. Väga halb kogemus näiteks Oma Maitses olnud retseptidega. 

Proovin siis seekord nii: 

  • Korjasin eile võilillenuppe ja kuna ei olnud kohe aega teha, siis panin karpi, külm vesi peale ja ööseks külmkappi. Vees võikski alati leotada vähemalt 30 minutit, et mõru maitset vähendada.
  • Nõrutasin. 
Rohkem avanenud nuppudest tegin seda omletti. Kinnised läksid purki.
  • Toppisin ühe väiksema oliivipurgi (sisu netokaal 230g) tihedalt täis.
Siin on foto marinaadist enne keetmist, veel ilma õlita.
  • Marinaadiks 150 ml õunaäädikat, 1 tl jämedat meresoola, 1 tl suhkrut, 2 musta pipra tera, riba sidrunikoore kollast osa. Keetsin mõned minutid, sidrunikoor välja, 1 sl oliivõli juurde.
  • Valasin purgikaane keeva veega üle.
  • Marinaad nuppudele peale (paar lusikatäit jäi alles, see läheb salatikastmesse), kaas tihedalt kinni, purk tagurpidi. Panin talle pajakinda soojenduseks peale :) Seisab nüüd seal käpiku sees ja haudub.  

 Jahtunult läheb külmkappi paariks nädalaks seisma. Näis, mis saab. 

Kommentaarid