Jahuvaba alternatiivina täitsa arvestatav kook. Maitsev, aga ilma lisanditeta on midagi puudu. Proovisin mitmeid viise: soojalt jäätisega, külmana niristasin peale vedelat mett, lisasin mõne lusikatäie vahukoort, veidi kondenspiima, maasikakastet... Kõik sobis ja asi sai kohe ilmet juurde. Ühesõnaga - serveerimisel leia sobivad lisandid!
Ja esimesel päeval kooki süües imestasin ka, et lubadus oli tekitada mahlakas kook, see oli aga pigem kuiv keeksiline. Aga teisel päeval tõesti mahlakas.
120 g võid, toasoe
120 g (pruuni) suhkrut (panin segu hele muscovado + valge)
3 L muna, toasoojad
230 g mandlijahu
natuke alla 1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl peenestatud kardemoni
280 g rabarberit (puhastatud kaal), viilud ca 5mm
Vooderda 23cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Pane ahi sooja 180 kraadi, rest keskmisel siinil.

Sega omavahel hoolikalt mandlijahu, küpsetuspulber (see tasub enne segusse panemist sõeluda või näppudega pudistada, et ei oleks tükke), kardemon ja sool. Sega hulka rabarberitükid.
Vala rabarberisegu või-munavahu hulka ja sega õrnalt segamini.
Tõsta tainas vormi ja silu ühtlaseks.
Vorm ahju, küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit, kuni see on kenasti pruun ja koogi keskossa torgatud tikk ei jää tainaseks.
Lase koogil vormis nii veerand tundi taheneda, see on algul üsna pude ja ei kannata lõikamist. Jahtudes ja teise päevani seistes muutub ka mahlakaks.
Soojalt hea süüa jäätisega.
Kommentaarid
Postita kommentaar