Need Bun Cha hakklihapallid nuudlitega (või väikesed kotletid, kui koduselt väljendada) on minu lemmikud. Kuna tütar ei söö selle juurde Nuoc Cham kastet ja limpsib oma nuudlitega ära kogu lihapallidest nõrgunud maitsva vedeliku, siis tekitasin retsepti arendusena kiire ja koduse versiooni, mis kõigile sobib.
Palle ei vormi, hakkliha ja muud ained lihtsalt praen krõbedaks ja segan juurde keedetud vermicelli koos kulbitäie keeduveega.
3-4 inimesele
praadimiseks veidi õli
400 g seahakkliha
1 sl valge suhkur
1 suurem küüslauguküüs - küüslaugupressiga purustatud või peenelt hakitud
1,5-2 sl kalakaste
2-3 vart rohelist sibulat, hakitud
näputäis soola ja pipart
Juurde ca 150g vermicelli riisinuudleid, keeta vastavalt pakendi infole
Serveerimiseks salatiribasid, riivitud porgandit, kurgitükke, idandeid jms.
Keetsin nuudlid, nõrutasin, jätsin alles kulbitäie keeduvett.
Praadisin üsna kõrges kuumuses (mul 12/14) natukeses õlis 400g seahakkliha keskmiselt pruuniks, nagu järgmisel fotol.
Siis lisasin kalakastme ja tükeldatud rohelise sibula, segasin läbi ja lisasin sortsu nuudlite keeduvett. Lisasin pannile nuudlid ja veidi soola-pipart, segasin korralikult, et nuudlid kõik selle vedelikuga korralikult seguneks. Ja kohe lauale. Juurde kas magusat tšillikastet või Nuoc Cham.
Kommentaarid
Postita kommentaar