Naerikotletid, mida ka lihasõber armastab


Kui naerist (või mistahes juurikaid) on liiga palju ja toorelt ei jaksa enam hävitada, siis lisaks lihtsatele panniroogadele ja ühepajatoitudele tulevad appi kotletisegud. 

Mul oli siin 3 naerist, paar täisterasaia kontsutükki, rohelist sibulat (olin sibulad üles võtnud ja mitte kõige ilusamad pealsed sobivad toidu sisse), küüslauku, 1 suurem muna, paneerimiseks riivsaia. 

Teoreetiliselt oleks hea sisse panna praetud sibulat, aga selleks ei olnud aega. Panin siis poest ostetud röstsibulahelbeid. Jah, ma tean, et keemia ja saadanast, aga vahel aitab hädast välja. 

Naeri lõikasin kuubikuteks ja hautasin väheses vees enam-vähem pehmeks ja kurnasin.

Saiatükid tegin märjaks, vajutasin kuivemaks ja purustasin kausis kahvliga. Samasse kaussi naeritükid ja ka kahvliga puruks (parem, kui ei jää päris lödi püree). Lisaks muna, sibulatükid, purustatud küüslauk, maitseaineid - kokku segada, lusikaga parajad portsud riivsaia sisse kukutada, pealt ka riivsaiaga puistada.


Praadisin õli ja või segus, seda kohe rohkem, et jääks mõnus krõbe ja kuldne. 

Hapukoorega suurepärane. Veendunud lihasõbrast mees poetas algul taldrikule ühe ja siis võttis aga juurde ja juurde.      

Kommentaarid